Prajiturele ciocolatoase

de Lavinia in Prajituri, 25 Dec 2012 | 8407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 180 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 100 g faina
  • 40 g creme ole de vanilie
  • 30 ml coniac
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 300 g ciocolata+200 ml frisca
  • 300 g nutella
  • 300 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 100 ml frisca
  • Ornat:
  • 150 g ciocolata
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele ciocolatoase:

Prima data preparam crema.

Punem ciocolata pe foc cu frisca lichida si amestecam pana se topeste.Dam crema la rece pana se intareste.

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,uleiul,coniacul,apa si faina amestecata cu praful creme ole si praful de copt cernute.Impartim compozitia in 2 si coacem 2 blaturi timp de 15-20 de min fiecare(testul scobitorii)

Mixam ciocolata racita pana se deschide la culoare.Adaugam nutella si frisca batuta bine.

Punem crema intre foi si dam la rece peste noapte.Portionam prajitura in patrate cat sa incapa in formele de briose.Le glazuram pe fiecare si dam iar la rece.Intre timp topim ciocolata cu frisca si lasam la rece pana se intareste.Mixam pana se deschide putin la culoare si devine spumoasa apoi decoram fiecare prajiturica .

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajiturele ciocolatoase 195148
retete culinare - Prajiturele ciocolatoase 195149
retete culinare - Prajiturele ciocolatoase 195150
retete culinare - Prajiturele ciocolatoase 195151
retete culinare - Prajiturele ciocolatoase 195152

COMENTARII (17)

Geanina87 1

28.12.2012, 15:20

Super Felicitari!!!

Lavinia 1

28.12.2012, 15:33

Multumesc

Alina26 1

29.11.2013, 15:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29