Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Prajiturele fine cu nuci, ness, ciocolata si vanilie! Va servesc cu drag!
Blat cu nuca si ness:
Crema de ciocolata si ness:
Crema de vanilie:
Sirop:
Blat cu nuca si ness:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma cu praful de sare.
Dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate-o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o bezea lucioasa.
Adaugam apoi apa fierbinte, galbenusurile amestecate cu uleiul (ca la maioneza) si omogenizam usor cu o spatula.
Adaugam apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata, cacaoa, nessul si omogenizam.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.
Dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii.
Crema de ciocolata si ness:
Topim ciocolata impreuna cu laptele la microunde.
O amestecam cu nessul, apoi o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.
Dam crema la rece pentru 1 ora.
Crema de vanilie:
Intr-un bol punem laptele rece, praful pentru crema, zaharul pudra si mixam pana se intareste.
Amestecam crema de vanilie cu frisca batuta si o dam la frigider.
Sirop:
Intr-un ibric punem zaharul si apa.
Punem pe foc si lasam sa fiarba pana zaharul s-a topit.
Dam de-o parte si adaugam esenta de rom.
Lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Blatul rece il insiropam foarte bine.
Intindem crema de ciocolata cu ness si dam prajitura la rece pentru 30 de minute.
Apoi o scoatem de la rece, o taiem in 12 cuburi si ornam fiecare prajiturica cu un mot generos de crema de vanilie.
Dam la frigider pana la servire.
Pofta buna!
1
Tava in care am copt prajitura are dimensiunea de 32/24 cm.
2
Daca doriti puteti glazura prajiturelele cu ciocolata topita.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult