Prajiturica Sweety

de epurasha2bb in Prajituri, 29 Apr 2010 | 3700 vizualizari

 

dulce foc!

 

INGREDIENTE

  • -blat:
  • 6 oua,
  • 400 g faina alba pt.prajituri,
  • 1 plic praf de copt,
  • 50 g cacao,
  • 100g zahar brun,
  • 150 g miez de nuca ;
  • -pt.crema:
  • 3 cutii crema mascarpone,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 cutie mica de frisca lichida hulala,
  • zahar pudra 50 g,
  • dulceata de visine;
  • -pt.ornare:
  • 1 ciocolata neagra Heidi ,
  • dulceata de pere cu lamaie,
  • dulceata de fragute;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica Sweety:

Blatul: este un blat facut dintr-o combinatie de pandispan cu nuca si cacao, respectiv, batem bine albusurile, frecam galbenusurile cu zaharul brun, le adaugam usor in albursurile spuma , apoi presaram in ploaie faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, apoi la final miezul de nuca copt inainte si curatat de pielite si sfarmat bine, amestecam usor cu telul ca sa evitam cocoloasele.Se coace intr-o tavita patrata.Se lasa sa se raceasca.

Crema mascarpone: intr-un castron mare pregatim crema mascarpone, o amestecam bine cu telul, apoi adaugam putina frisca batuta cu mixerul, apoi zaharul pudra frecata cu 2 galbenusuri.Turnam acesta compozitie in tava peste blat cu lingura si nivelam bine sa ia forma patratoasa.Dupa un prim strat presaram cirese din dulceata de visine din loc in loc apoi iar punem crema mascarpone.lasam cateva ore la rece. Cand servim taiem cuburi mari si deasupra turnam niste ciocolata neagra topita si in momentul servirii punem cu lingurita dulceata de pere cu lamaie pe tot patratul si in mijloc sau intr-o parte putina dulceata de fragi.

E delicoasa !Datorita continutului caloric insa e mai bine sa nu mancati mai mult de un cub de persoana, faceti si dati mai departe sa guste si altii, nu fiti lacomi.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajiturica Sweety-0
Prajiturica Sweety-1
Prajiturica Sweety-2

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

01.05.2010, 21:57

tare de tot!!!:

epurasha2bb 1

03.05.2010, 09:37

@madi am gresit si eu dar acum nu mai pot corecta! acu' c-ai zis in gura mare sigur a observat toata lumea! zic aici: cirese din dulceata punct.

madi_marin 1

03.05.2010, 17:49

...ee....se mai intampla....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41