Pranz de vara

de aziz in Pui, 24 Iul 2011 | 2954 vizualizari

 

Un pranz delicios si sanatos pentru o zi torida de vara,cu minim de stat la bucatarie......

 

INGREDIENTE

  • o cana  mare de grau fiert(300 gr)
  • o cutie de porumb fiert
  • cateva frunze de salata verde
  • ceapa rosie marinata
  • sucul de la o lamaie
  • 2 bucati piept de pui sau fileuri ca pentru snitel
  • o ceapa taiata rondele
  • usturoi 2-3 catei
  • 2 linguri ulei de masline sau de care doriti
  • sare piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pranz de vara:

    Carnita o punem intr-o tigaie de teflon impreuna cu rondele de ceapa pina se rumeneste pe ambele parti ,apoi saram si piperam .

Scoatem carnita si ceapa intr-o caserola cu capac, peste care adaugam bucati de usturoi taiat si lasam acoperit pina in momentul servirii.Tigaia nu va grabiti sa o spalati ca partea buna acum vine :))turnam 2 linguri de ulei peste ,,arsura,, din tigaie si jumatate pahar de apa calda (iar daca nu aveti copii la masa puteti adauga niscai chilli)si amestecam cu o lingura de lemn ,sosul obtinut il turnam in caserola peste carne si ceapa,acoperim din nou.Intr-un bol amestecam porumbul fiert ,graul fiert scurs si racit,frunzele de salata taiate ,rupte cum doriti,putina ceapa rosie marinata in otet,ceapa din caserola cu carne (nu toata)amestecam usor, saram, piperam si in momentul servirii adaugam sosul din caserola cu carne si sucul de lamaie.Ii va da un gust fantastic .Se serveste impreuna cu carnita ca de gratar frageda si aromata.

Sa aveti pofta!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Pranz de vara-0
Pranz de vara-1
Pranz de vara-2
Pranz de vara-3
Pranz de vara-4
Pranz de vara-5
Pranz de vara-6
Pranz de vara-7
Pranz de vara-8
Pranz de vara-9

COMENTARII (39)

aziz 1

26.07.2011, 13:14

lilik

Bucataras Medi 1

27.07.2011, 21:34

pot veni si eu la tine la pranz?...................

aziz 1

28.07.2011, 12:16

medi, abia astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20