Profiterol

de Corinuta in Prajituri, 29 Aug 2010 | 7091 vizualizari

 

Nu arata el cine stie ce......dar mie tare-mi place acest desert.

 

INGREDIENTE

Ptr gogosele:

  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 200 ml apa
  • 4 oua
  • un praf de sare

Ptr crema de vanilie:

  • 650 ml lapte 
  • 3 oua
  • 225 g zahar
  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat

Ptr crema de ciocolata:

  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Intr-un vas punem la fiert apa si untul cu un praf de sare. Cand fierbe se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine. Se mai pune 2 minute pe foc sa fiarba amestecand continuu, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga pe rand cate un ou amestecand cu mixerul.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun cu spritul sau cu o lingurita gogosele de dimensiunea unei nuci. Se coc 15 minute la 200 de grade, dupa care se reduce temperatura la 160 de grade si se mai coc 20 de minute. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema de vanilie se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga 125 ml lapte rece si faina. Restul laptelui se fierbe, apoi se adauga la crema si se fierbe in continuare pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga vanilia si untul si se mixeaza putin pana se incorporeaza.

Se taie gogoselele pe jumatate si cu ajutorul unui sprit sau cu o lingurita se umplu cu crema de vanilie.

Pentru crema de ciocolata se fierb toate ingredientele mai putin frisca, pana se ingroasa putin, apoi se da la rece. Se bate frisca cu mixerul pana se intareste. Se poate pastra pentru ornat o parte, iar restul se amesteca cu ajutorul unui tel cu sosul de ciocolata. Se toarna peste gogosele si se da la frigider ptr 30 de minute, apoi se poate servi. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

burdulea56 1

30.08.2010, 00:32

Delicioase!

danis 1

30.08.2010, 12:41

super bun prima data am mancat la simo(nadina73)cu inghetata e foarte bun

Rodie 1

09.10.2010, 15:52

arata chiar foarte bine Corina, multumes de reteta, am sa o trec pe caiet.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă in varianta mea