Profiterol

de nadina73 in Dulciuri, 6 Aug 2010 | 4121 vizualizari

 

sotul meu de mult ma tot bate la cap" da cand faci profiterol ..........................si a venit si ziua ,dat fiind faptuL ca maine e si sarbatoare mare ,i-am indeplinit dorinta

 

INGREDIENTE

  • 125 faina
  • 250 g apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 100 ml ulei
  • 4 oua

crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 foi de gelatina-optional
  • 2 vanilii
  • 5 linguri de faina
  • 100 g unt

Glazura de ciocolata:

  • ciocolata100 g
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri de frisca lichida

Decor:

  • Inghetata de lamaie am pus eu
  • bombonele
  • frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Se pune apa cu sare si ulei la foc,iar cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine pana se desprinde de pe oala.Se ia de pe foc si se pun ouale cate unul amestecand foarte bine si rapid pana se incorporeaza bine

Se coc in tava unsa cu putin ulei,se spriteaza cu spritul sau cu o punga cu colt taiat.

Se dau forme mici  ca si la bezele sau chiar si mai mici si se coc la foc foarte puternic pana se rumesc -15 minute

Cand sant gata se scot si se lasa la racit dupa care se taie in doua sau doar pe jumatate.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu 3 linguri de zahar ,vaniliile si faina apoi se pune laptele si se amesteca foarte bine ,se pune cratita pe foc si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat se  pune gelatina inmuitata in apa(optional ,daca doriti eu pun sa fiu mai sigura )se mai lasa 3 minute apoi se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si untul.

Se umple spritul cu crema si se umplu cojile(nu stiu cum sa  denumesc coca)

Se ia o farfurie si se aseaza cate 3 coji umplute cu crema apoi o cupa de inghetata dupa care se mai pune o coaja cu crema mai mica peste inghetata si apoi se orneaza cu frisca , bombonele si cicolata

ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca -pt glazura de ciocolata

Noi am mancat ce am mancat dar sotu ,,,,,,,,,,,,,,,,,si-a facut plinul nu gluma

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Profiterol 45125
retete culinare - Profiterol 45127
retete culinare - Profiterol 45128
retete culinare - Profiterol 45129
retete culinare - Profiterol 45130
retete culinare - Profiterol 45131
retete culinare - Profiterol 45132
retete culinare - Profiterol 45133
retete culinare - Profiterol 45134
retete culinare - Profiterol 45135
retete culinare - Profiterol 45136
retete culinare - Profiterol 45137

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

09.08.2010, 08:33

5 furculite! nadina ai gatit nu glum acat am lipsit eu, am de vizitat si gustat o gramada la tine!noroc ca am sacul de furculite cu mine !

nadina73 1

10.08.2010, 14:36

multumesc mult fetelor

nadina73 1

10.08.2010, 14:37

rivka sa fiu sincera ,cred ca vre-o 8-10 porti daca nu ma insel,depinde cat de mari faci gogoselele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: