Profiterol

de nadina73 in Dulciuri, 6 Aug 2010 | 7048 vizualizari

 

sotul meu de mult ma tot bate la cap" da cand faci profiterol ..........................si a venit si ziua ,dat fiind faptuL ca maine e si sarbatoare mare ,i-am indeplinit dorinta

 

INGREDIENTE

  • 125 faina
  • 250 g apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 100 ml ulei
  • 4 oua

crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 foi de gelatina-optional
  • 2 vanilii
  • 5 linguri de faina
  • 100 g unt

Glazura de ciocolata:

  • ciocolata100 g
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri de frisca lichida

Decor:

  • Inghetata de lamaie am pus eu
  • bombonele
  • frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Se pune apa cu sare si ulei la foc,iar cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine pana se desprinde de pe oala.Se ia de pe foc si se pun ouale cate unul amestecand foarte bine si rapid pana se incorporeaza bine

Se coc in tava unsa cu putin ulei,se spriteaza cu spritul sau cu o punga cu colt taiat.

Se dau forme mici  ca si la bezele sau chiar si mai mici si se coc la foc foarte puternic pana se rumesc -15 minute

Cand sant gata se scot si se lasa la racit dupa care se taie in doua sau doar pe jumatate.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu 3 linguri de zahar ,vaniliile si faina apoi se pune laptele si se amesteca foarte bine ,se pune cratita pe foc si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat se  pune gelatina inmuitata in apa(optional ,daca doriti eu pun sa fiu mai sigura )se mai lasa 3 minute apoi se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si untul.

Se umple spritul cu crema si se umplu cojile(nu stiu cum sa  denumesc coca)

Se ia o farfurie si se aseaza cate 3 coji umplute cu crema apoi o cupa de inghetata dupa care se mai pune o coaja cu crema mai mica peste inghetata si apoi se orneaza cu frisca , bombonele si cicolata

ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca -pt glazura de ciocolata

Noi am mancat ce am mancat dar sotu ,,,,,,,,,,,,,,,,,si-a facut plinul nu gluma

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

nadina73 1

10.08.2010, 14:36

multumesc mult fetelor

nadina73 1

10.08.2010, 14:37

rivka sa fiu sincera ,cred ca vre-o 8-10 porti daca nu ma insel,depinde cat de mari faci gogoselele

Rahela Velicu 1

04.10.2021, 18:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu budinca de ciocolata