Profiterole

de tarasmariana in Prajituri, 5 Iun 2014 | 4746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 lingurita zahar
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 50 gr unt
  • 150 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata neagra
  • putin lapte
  • Glazura alba:
  • 120 gr zahar
  • 40 ml apa
  • Ptr umplut:
  • 300 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterole:

Aluatul: laptele, apa si untul se pun pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina si se amesteca bine pana devine un aluat consistent. Se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit adaugam ouale pe rand, unul cate unul si se amesteca bine. Se pune din aluat intr-un posh de ornat cu un orificiu mai mic, se formeaza in tava tapetata cu hartie de copt mici mingiute, se lasa spatiu intre ele sa nu se lipeasca. Se baga la cuptorul incins dinainte si se coace la 200°c cam 10 minute. Dupa cele 10 minute se da cuptorul la 150°c si se mai tin in cuptor ptr inca 20 minute. Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit apoi se umplu cu frisca batuta.

Glazura alba:intr-o craticioara se dizolva zaharul cu apa si se pun pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana devine un sirop mai gros. Se ia de pe foc si trebuie racit mai repede (se pune craticioara intr-un vas cu apa rece). Cand s-a racit siropul se mixeaza cu mixerul pana devine o crema alba, apoi se glazureaza gogoselele deasupra.

Glazura de ciocolata:se topeste ciocolata neagra impreuna cu laptele la bain-marie si se glazureaza restul de profiteroli.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)