Pufosenie cu visine

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 17 Iun 2013 | 8271 vizualizari

 

Un vis!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g visine
  • 250 g faina
  • putin sofran
  • un praf de sare
  • 4 linguri cu ulei
  • o lingurita cu praf de copt
  • 5 linguri cu apa minerala
  • o cana si jumatate cu zahar
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • esente de vanilie si rom dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufosenie cu visine:

Incepem prin a separa ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Cand acesta din urma s-a topit complet, incorporam esentele, sofranul si galbenusurile si presaram faina cernuta impreuna cu praful de copt. Obtinem un aluat dens pe care il vom subtia cu 2 linguri de ulei si cu apa minerala. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de copt unsa cu restul de ulei.

Punem visinele din loc in loc si o dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 50-60 de minute.

Cand s-a copt inchidem focul si o lasam sa se raceasca treptat in cuptor, cu usa intredeschisa.

Se serveste rece, pudrata cu zahar vanilat.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Pufosenie cu visine-0
Pufosenie cu visine-1
Pufosenie cu visine-2
Pufosenie cu visine-3
Pufosenie cu visine-4
Pufosenie cu visine-5
Pufosenie cu visine-6
Pufosenie cu visine-7
Pufosenie cu visine-8
Pufosenie cu visine-9
Pufosenie cu visine-10
Pufosenie cu visine-11
Pufosenie cu visine-12
Pufosenie cu visine-13

COMENTARII (22)

Dya Daniela Andrei 1

17.06.2013, 21:22

Va multumesc si va pup cu drag!

_Alina_ 1

18.06.2013, 08:06

Dya Daniela Andrei 1

18.06.2013, 09:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41