Pui cu ardei si fenicul in vas roman

de Oana in Pui, 21 Mar 2010 | 3362 vizualizari

 

O mancarica atat de delicioasa si foarte usor de realizat!

 

INGREDIENTE

  • ciocanele de pui
  • un ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • o ceapa
  • un bulb mare de fenicul
  • o lingura ulei
  • o ceasca suc de rosii
  • condimente pt. pui: boia, cimbru, usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • marar proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ardei si fenicul in vas roman:

Vasul roman se pune la inmuiat in apa rece, 20-30 de minute.

Legumele se curata si se spala. Ardeii se taie fasii mai groase si apoi pe diagonala, de grosimea unui deget. Ceapa si feniculul se taie julien. Se aseaza legumele in vasul roman, iar desupra ciocanelele de pui, spalate inainte. Se stropesc cu ulei si se condimenteaza. Se adauga sucul de rosii, se acopera vasul si se pune in cuptor. Se aprinde focul si se lasa aproximativ o ora. Se verifica feniculul, sa fie f. moale. La final se presara mararul tocat fin.

Merge perfect cu o salata verde, eu am mancat doar cu paine proaspata, am "intins" in sosul delicios, foarte, foarte mult mi-a placut!

 

TIPS-URI

1

Vasul roman NU se pune in cuptorul incins! se aprinde focul in momentul in care se pune vasul in cuptor.

RETETA IN IMAGINI

Pui cu ardei si fenicul in vas roman-0
Pui cu ardei si fenicul in vas roman-1
Pui cu ardei si fenicul in vas roman-2
Pui cu ardei si fenicul in vas roman-3
Pui cu ardei si fenicul in vas roman-4
Pui cu ardei si fenicul in vas roman-5
Pui cu ardei si fenicul in vas roman-6

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

22.03.2010, 11:00

o explozie de culori..nu are cum sa nu te atraga

Sylvia

Sylvia 1

30.03.2010, 11:54

Excelenta reteta ador si combinatia de pui cu legume si fenicul si vasul Roman ....nota 100 de la mine

Oana

Oana 1

30.03.2010, 16:36

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24