Pui cu castane la cuptor à la Sylvia

de Sylvia in Pui, 7 Iun 2010 | 4600 vizualizari

 

Nu am stiu cum sa denumesc aceasta reteta practic inventata de mine , am vrut sa fac un pui aromat la cuptos si am pus langa el cam tot ce mi-ar face mie placere sa simt la o friptura aromata : ceapa mica echalote, ardei rosu, masline, castane si o mana de ciuperci aromate de padure . Rezultatul…..delicios perecum ma asteptam dar sa derulam povestea de la inceput .

 

INGREDIENTE

  • un pui zdravan ( eu am pus pui fermier echivalentul puiului de casa din Romania ) ,
  • 50 ml ulei de masline,
  • 100 ml bere blonda,
  • 200 ml apa,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • o crenguta de cimbru proaspat,
  • o crenguta de marar,  
  • 3 cepe mici,
  • o mana de masline,
  • o mana de castane( eu am pus ceva castane fierte care le cumpar la borcan ),
  • un ardei capia mic taiat rondele,
  • o mana zdravana de ciuperci aromate ( eu am pus forestiere cu galbiori, hribi, ghebe, champinioane adaptati cu ce gasiti in bucatarie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu castane la cuptor à la Sylvia:

 Preparare: am spalat si curatat bine puiul intreg, l-am uscat si apoi frecat bine cu sare, piper si boia si l-am asezat in vasul roman. Am turnat peste el uleiul, si apa am pus ierburile aromate si l-am dat la cuptor singur pentru 40 de minute, daca  aveti un pui care se face mai repede adaptati timpul pana e aproape facut. Dupa 40 de minute de fiert ai aburii vasului roman  i-am facut o verificare si am adaugat restul ingredientelor ce abia asteptau sa il insoteasca .

Am adaugat 100 ml de bere si am mai pus o crenguta de cimbru proaspat pe pui sa ii ramana aroma si l-am pus din nou la cuptor, am mai lasat 10 minute cu capac si 10 fara capac sa se rumeneasca bine. In timpul asta se fac si ciupercile si restul ingredientelor si se zdrobesc, pusul lor de la inceputul fripturii nu mi se pare niciodata o idee buna, este varianata mea de preparare. Dupa cele 20 de minute, casa e plina de arome si puiul gata rumenit. L-am scos asadar pe un platou si am asezat pe  langa el castanele, ceapa, ciupercile, maslinele si ardeii ….o minunatie de combinatie de culori .

  L-am servit cu o garnitura de orez, este o garnitura discreta care nu incurca cu nimic aromele ce el insotesc din contra completeaza ideal orice aroma. A fost execelent, una dintre cele mai bune fripturi pe care le-am mancat vreodata avea langa aroma ciupercilor de padure,  aroma sarata a maslinelor negre si dulceata frageda a castanelor…..cine se pregateste sa spuna ce mare lucru castanele  la o friptura ….va fi intrebat de mine daca a mancat vreodata incercati experienta si vorbim dupa .

 Va servesc cu drag cu o portie virtuala, va invit sa testati reteta, inlocuiti si adaptati cum vreti sau mergeti pe mana mea

 

TIPS-URI

1

Nu asteptati o ocazie speciala pentru a prepara o cina mai deosebita si a imbraca o tinuta eleganta, puteti sa o faceti fara motiv si sa va simtiti minunat :)

RETETA IN IMAGINI

Pui  cu castane la cuptor  à la Sylvia-0
Pui  cu castane la cuptor  à la Sylvia-1
Pui  cu castane la cuptor  à la Sylvia-2
Pui  cu castane la cuptor  à la Sylvia-3
Pui  cu castane la cuptor  à la Sylvia-4
Pui  cu castane la cuptor  à la Sylvia-5

COMENTARII (27)

ela

ela 1

08.06.2010, 00:05

nu mai spun nimic,fetele au spus totul

Ina

Ina 1

08.06.2010, 07:59

Ce minunatie!! tot tacamul pentru reteta!

Sylvia

Sylvia 1

08.06.2010, 09:42

Fetelor va multumesc mult ati fost foarte dragute !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!