Pui cu castane la cuptor à la Sylvia

de Sylvia in Pui, 7 Iun 2010 | 8987 vizualizari

 

Nu am stiu cum sa denumesc aceasta reteta practic inventata de mine , am vrut sa fac un pui aromat la cuptos si am pus langa el cam tot ce mi-ar face mie placere sa simt la o friptura aromata : ceapa mica echalote, ardei rosu, masline, castane si o mana de ciuperci aromate de padure . Rezultatul…..delicios perecum ma asteptam dar sa derulam povestea de la inceput .

 

INGREDIENTE

  • un pui zdravan ( eu am pus pui fermier echivalentul puiului de casa din Romania ) ,
  • 50 ml ulei de masline,
  • 100 ml bere blonda,
  • 200 ml apa,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • o crenguta de cimbru proaspat,
  • o crenguta de marar,  
  • 3 cepe mici,
  • o mana de masline,
  • o mana de castane( eu am pus ceva castane fierte care le cumpar la borcan ),
  • un ardei capia mic taiat rondele,
  • o mana zdravana de ciuperci aromate ( eu am pus forestiere cu galbiori, hribi, ghebe, champinioane adaptati cu ce gasiti in bucatarie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu castane la cuptor à la Sylvia:

 Preparare: am spalat si curatat bine puiul intreg, l-am uscat si apoi frecat bine cu sare, piper si boia si l-am asezat in vasul roman. Am turnat peste el uleiul, si apa am pus ierburile aromate si l-am dat la cuptor singur pentru 40 de minute, daca  aveti un pui care se face mai repede adaptati timpul pana e aproape facut. Dupa 40 de minute de fiert ai aburii vasului roman  i-am facut o verificare si am adaugat restul ingredientelor ce abia asteptau sa il insoteasca .

Am adaugat 100 ml de bere si am mai pus o crenguta de cimbru proaspat pe pui sa ii ramana aroma si l-am pus din nou la cuptor, am mai lasat 10 minute cu capac si 10 fara capac sa se rumeneasca bine. In timpul asta se fac si ciupercile si restul ingredientelor si se zdrobesc, pusul lor de la inceputul fripturii nu mi se pare niciodata o idee buna, este varianata mea de preparare. Dupa cele 20 de minute, casa e plina de arome si puiul gata rumenit. L-am scos asadar pe un platou si am asezat pe  langa el castanele, ceapa, ciupercile, maslinele si ardeii ….o minunatie de combinatie de culori .

  L-am servit cu o garnitura de orez, este o garnitura discreta care nu incurca cu nimic aromele ce el insotesc din contra completeaza ideal orice aroma. A fost execelent, una dintre cele mai bune fripturi pe care le-am mancat vreodata avea langa aroma ciupercilor de padure,  aroma sarata a maslinelor negre si dulceata frageda a castanelor…..cine se pregateste sa spuna ce mare lucru castanele  la o friptura ….va fi intrebat de mine daca a mancat vreodata incercati experienta si vorbim dupa .

 Va servesc cu drag cu o portie virtuala, va invit sa testati reteta, inlocuiti si adaptati cum vreti sau mergeti pe mana mea

TIPS-URI

1

Nu asteptati o ocazie speciala pentru a prepara o cina mai deosebita si a imbraca o tinuta eleganta, puteti sa o faceti fara motiv si sa va simtiti minunat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu castane la cuptor à la Sylvia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ela 1

08.06.2010, 00:05

nu mai spun nimic,fetele au spus totul

Ina 1

08.06.2010, 07:59

Ce minunatie!! tot tacamul pentru reteta!

Sylvia 1

08.06.2010, 09:42

Fetelor va multumesc mult ati fost foarte dragute !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta