Pui cu frunze de curry

de Brindusa in Pui, 5 Iun 2010 | 1950 vizualizari

 

In una din vizitele mele prin magazinul meu de suflet, am gasit frunze de curry uscate. Au fost destul de ieftine. Cam 3 lei o punguta ce poate fi folosita de multe ori.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui, taiat bucatele mici
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 2 lingurite turmeric
  • 7 frunze uscate de curry
  • 3 catei de usturoi, rasi mic
  • 3 cm ghimbir, ras mic
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 500 ml apa
  • sare, piper dupa gust
  • 300 g orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu frunze de curry:

 Inainte de a incepe gatitul, pregateste tot ce ai nevoie taiat, la indemana.

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul in ea.

 Adauga ghimbirul si usturoiul in uleiul incins si amesteca putin. Pune Garam Masala si amesteca sa se omogenizeze.

Adauga ceapa si caleste-o la foc mediu pana devine translucida. Adauga frunzele de curry si caleste-le putin.

 Adauga carnea si turmericul. Amesteca bine.

Pune apa si acopera cu un capac. Lasa pana ce carnea e aproape facuta.

Pune orezul si mai adauga putina apa daca e nevoie. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa mancarea sub capac pana ce orezul e moale.

 

 

COMENTARII (13)

Brindusa

Brindusa 1

05.06.2010, 20:12

Ina, asa cum a zis si Roxana, turmericul e un condiment usor aromat, care da culoarea galbena, specifica, mancarurilor indiene. Se mai numeste si curcuma

Ina

Ina 1

05.06.2010, 20:25

de curcuma am mai auzit, desi nu stiam exact cei, nici cu numele asta Ms. mult

mena29

mena29 1

05.06.2010, 22:56

arata foarte bine,sunt sigura ca e si foarte bunastept si eu o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27