Garam Masala - aroma Indiei

de Brindusa in Pt. carne, 25 Ian 2010 | 11115 vizualizari

 

Garam Masala poate fi tradus prin "Condimente (Masala) fierbinti (Garam)" si contine un amestec de condimente, folosit in India si pe tot subcontinentul Indian.

Acest amestec se foloseste in cantitati mici chiar inaine ca mancarea sa fie gata, sau, daca este prajit in grasime, se pune la inceput pentru a da o aroma subtila mancarurilor. Se poate folosi si pentru marinarea carnii de pui sau vita.

Garam Masala are mai multe retete, dupa regiunea in care este folosit si in functie de gustul personal. Indiferent de reteta, este foarte important sa nu se foloseasca o cantitate mare, pentru ca are o aroma foarte puternica.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri seminte coriandru
  • 1 lingura seminte chimion
  • semintele de la 7 pastai cardamom verde
  • semintele de la 3 pastai cardamom negru
  • 2 lingurite seminte mustar alb
  • 2 lingurite boabe piper negru
  • 1 lingurita cu varf cuisoare intregi
  • 7- 8 cm scortisoara rulou ( rupt in bucatele mai mici)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garam Masala - aroma Indiei:

Incalzeste o tigaita la foc mediu si prajeste uscat (fara grasime) condimentele, amestecand continuu ca sa nu se arda, aproximativ 30 secunde.

Acopera tigaia cand incep sa sara.

Lasa la racit si piseaza-le intr-o rasnita de cafea sau intr-o piua grea pana obtii un praf fin. Trece amestecul printr-o sita ca sa elimini bucatile mai mari.

Se poate pastra pana la 6 luni intr-un recipient inchis ermetic si la intuneric.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garam Masala - aroma Indiei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Brindusa 1

25.01.2010, 20:56

susu, vad ca esti din Bucuresti , ca si mine. Toate condimentele le am cumparate de aici. Daca te intereseaza, intreaba-ma ce condiment vrei sa cumperi si eu iti spun de unde.

flori_s 1

10.07.2010, 19:04

gata preparat nu se gaseste?

Brindusa 1

19.07.2010, 11:06

Flori, scuze ca-ti raspund asa tarziu. Probleme cu netul. In Bucuresti se gaseste gata facut la magazinul Ki Life din P-ta Amzei. In alte orase, nu stiu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara