Garam Masala - aroma Indiei

de Brindusa in Pt. carne, 25 Ian 2010 | 7557 vizualizari

 

Garam Masala poate fi tradus prin "Condimente (Masala) fierbinti (Garam)" si contine un amestec de condimente, folosit in India si pe tot subcontinentul Indian.

Acest amestec se foloseste in cantitati mici chiar inaine ca mancarea sa fie gata, sau, daca este prajit in grasime, se pune la inceput pentru a da o aroma subtila mancarurilor. Se poate folosi si pentru marinarea carnii de pui sau vita.

Garam Masala are mai multe retete, dupa regiunea in care este folosit si in functie de gustul personal. Indiferent de reteta, este foarte important sa nu se foloseasca o cantitate mare, pentru ca are o aroma foarte puternica.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri seminte coriandru
  • 1 lingura seminte chimion
  • semintele de la 7 pastai cardamom verde
  • semintele de la 3 pastai cardamom negru
  • 2 lingurite seminte mustar alb
  • 2 lingurite boabe piper negru
  • 1 lingurita cu varf cuisoare intregi
  • 7- 8 cm scortisoara rulou ( rupt in bucatele mai mici)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garam Masala - aroma Indiei:

Incalzeste o tigaita la foc mediu si prajeste uscat (fara grasime) condimentele, amestecand continuu ca sa nu se arda, aproximativ 30 secunde.


Acopera tigaia cand incep sa sara.


Lasa la racit si piseaza-le intr-o rasnita de cafea sau intr-o piua grea pana obtii un praf fin. Trece amestecul printr-o sita ca sa elimini bucatile mai mari.


Se poate pastra pana la 6 luni intr-un recipient inchis ermetic si la intuneric.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Garam Masala - aroma Indiei 14816
retete culinare - Garam Masala - aroma Indiei 14817

COMENTARII (5)

Brindusa 1

25.01.2010, 20:56

susu, vad ca esti din Bucuresti , ca si mine. Toate condimentele le am cumparate de aici. Daca te intereseaza, intreaba-ma ce condiment vrei sa cumperi si eu iti spun de unde.

flori_s 1

10.07.2010, 19:04

gata preparat nu se gaseste?

Brindusa 1

19.07.2010, 11:06

Flori, scuze ca-ti raspund asa tarziu. Probleme cu netul. In Bucuresti se gaseste gata facut la magazinul Ki Life din P-ta Amzei. In alte orase, nu stiu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11