Sos de ceapa cu cartofi natur

de Zamfira in Pt. carne, 4 Noi 2012 | 4712 vizualizari

 

Acest sos dulce-acrisor este combinatia perfecta de arome si gusturi dintre carne uscata, fada si legume. Sosul a fost gandit pentru a imbogati gustul carnii uscate sau fierte, fade fara aroma. Se foloseste in special pentru carnea (vita, pui) fiarta din supa sau ciorba, pentru a se servi separat, astfel puteti realiza doua feluri de mancare.

 

INGREDIENTE

  • carne fiarta (vita, pui)
  • 3 cepe albe
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 zahar
  • 1 lingura otet
  • sare si piper alb
  • 2 linguri ulei
  • cartofi natur: cartofi, ulei de masline, sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de ceapa cu cartofi natur:

Curatam, spalam ceapa o taiem bucati mai mari si o punem la fiert in putina apa. Timp de fierbere 10 minute (ceapa sa fie suficient de fiarta). Strecuram ceapa fiarta si pastram apa in care a fiert, ne va ajuta la prepararea sosului. Punem ceapa in robotul de bucatarie si o tocam marunt (sa devina pasta). 

Adaugam in pasta de ceapa celelalte ingrediente, 5-6 linguri din apa in care a fiert ceapa, sare, piper si lasam sa dea in clocot (timp de fierbere 2 minute). Daca sosul este prea gros adaugati din apa in care a fiert ceapa. Adaugam carnea portionata si o servim cu cartofi natur.

Cartofi natur: fierbem cartofii in coaja si cand sau mai racit ii curatam si-i taiem bucati portivite. Adaugam ulei de masline, patrunjel verde tocat, sare si piper.

 

RETETA IN IMAGINI

Sos de ceapa cu cartofi natur-0
Sos de ceapa cu cartofi natur-1
Sos de ceapa cu cartofi natur-2
Sos de ceapa cu cartofi natur-3
Sos de ceapa cu cartofi natur-4
Sos de ceapa cu cartofi natur-5
Sos de ceapa cu cartofi natur-6

COMENTARII (29)

Zamfira

Zamfira 1

05.11.2012, 15:26

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:37

Zamfira

Zamfira 1

21.11.2012, 11:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01