Pui cu sos de capere si mustar

de gaby_duceag in Pui, 24 Mar 2014 | 5445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne pui
  • o ceapa uscata
  • 2 cepe verzi
  • 200 ml supa de pui
  • 200 ml smantana
  • o lingura mustar
  • o lingura cu capere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura sos de soia
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de capere si mustar:

 

  1. Pune carnea la fiert in apa rece cu putina sare.
  2. Daca doresti sa faci cum am facut eu adauga in aceeasi oala morcovi, ceapa, telina radacina, patrunjel radacina, pastarnac (toate spalate bine, lasate intregi) si prepara la final o supa cu galuste. In caz contrar doar fierbe carnea, spumuieste si strecoara supa (e buna pentru alte preparate)
  3. Intr-un vas de tuci (asta e preferatul meu, dar tu poti prepara in orice vas cu fund dubu) pune ulei la incins. Pune bucatile de pui stropite cu sos de soia si le rumeneste frumos pe toate partile. Adauga ceapa tocata si mai caleste 2minute impreuna cu carnea. Stinge totul cu 200 ml supa de pui si da flacara la mic spre mediu. Lasa la fiert 20 minute (trebuie sa fie fiarta ceapa) Potriveste gustul de sare si piper.
  4. Intr-un bol amesteca smantana cu mustarul si adauga putin din sosul fierbinte din vas. Omogenizeaza si toarna peste carne. Tot acum adauga si caperele si zeama de lamaie. Omogenizeaza si lasa sa dea un singur clocot.
  5. Partea asta de final execut-o rapid, nu trebuie sa lasi sa fiarba, risti ca la fiert sa capete aspect de branzit, si nu vrei asta, asa-i?

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu sos de capere si mustar 305573
retete culinare - Pui cu sos de capere si mustar 305574

COMENTARII (59)

danakarin 1

30.03.2014, 08:38

Bun, bun, si interesant cu capere!

Xandrinne 1

30.03.2014, 20:11

mihaelar63 1

02.04.2014, 09:37

Asa spun si eu ca si Geanina , Interesanta reteta . Dar mai mult melanjul capere - sos de soia - smantana . Cum se face ca si eu m-am dat la capere in perioada aceasta ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S