Pui cu sos de lamaie si smantana

de silvi0ara in Pui, 30 Iul 2010 | 4057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui dezosati si fara piele
  • 2 linguri faina de orez
  • ulei pentru prajit
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite  coriandru macinat proaspat
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 cub knorr Gaina, se foloseste la inceputul prepararii, ca
  • baza pentru mancare (optional)
  • l lingurita faina de orez  
  • 50ml smantana pentru gatit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de lamaie si smantana:

Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza:

Se pun 2 linguri ulei  (dupa preferinta) eu folosesc uleiul de arahide, apoi se aduga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust sau 1 cub knorr Gaina, apoi coriandrul pisat si zaharul. Se lasa la foc mic sa fiarba pana este gata puiul.

Pieptul de pui se taie feliute subtiri, se condimenteaza cu sare si piper se dau prin faina si se prajesc in ulei pana capata o culoare aramie, se scot pe un servet absorbant, apoi se adauga puiul in sos impreuna cu smantana.Se mai lasa pe foc cateva minute. Pentru ingrosarea sosului eu folosesc o lingurita faina de orez dizolvat in putina apa.

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu sos de lamaie si smantana-0
Pui cu sos de lamaie si smantana-1
Pui cu sos de lamaie si smantana-2
Pui cu sos de lamaie si smantana-3
Pui cu sos de lamaie si smantana-4
Pui cu sos de lamaie si smantana-5
Pui cu sos de lamaie si smantana-6
Pui cu sos de lamaie si smantana-7

COMENTARII (17)

silvi0ara

silvi0ara 1

30.07.2010, 17:24

Laly,Rocsi,nici nu a ajuns,asa de repede au papat tot.

diana_k

diana_k 1

01.08.2010, 12:29

mm ce reteta faina, suna tare bine

silvi0ara

silvi0ara 1

01.08.2010, 13:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!