Pui cu sos de lamaie si smantana

de silvi0ara in Pui, 30 Iul 2010 | 7743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui dezosati si fara piele
  • 2 linguri faina de orez
  • ulei pentru prajit
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite  coriandru macinat proaspat
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 cub knorr Gaina, se foloseste la inceputul prepararii, ca
  • baza pentru mancare (optional)
  • l lingurita faina de orez  
  • 50ml smantana pentru gatit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de lamaie si smantana:

Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza:

Se pun 2 linguri ulei  (dupa preferinta) eu folosesc uleiul de arahide, apoi se aduga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust sau 1 cub knorr Gaina, apoi coriandrul pisat si zaharul. Se lasa la foc mic sa fiarba pana este gata puiul.

Pieptul de pui se taie feliute subtiri, se condimenteaza cu sare si piper se dau prin faina si se prajesc in ulei pana capata o culoare aramie, se scot pe un servet absorbant, apoi se adauga puiul in sos impreuna cu smantana.Se mai lasa pe foc cateva minute. Pentru ingrosarea sosului eu folosesc o lingurita faina de orez dizolvat in putina apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de lamaie si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână