Pui cu sos de piper

de Miha in Pui, 22 Mar 2010 | 2610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 30 g piper boabe mozaic
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 4 linguri faina integrala
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de piper:

Boabele de piper se pun la inmuita in vin.


Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul ca pentru snitele. Faina o amestecam cu sare si piper, apoi tavalim feliile de piept pe ambele parti.


Intr-o tigaie se incing cateva linguri cu ulei de masline, apoi se prajesc usor bucatile de carne. Se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.


Intr-o alta tigaie se caleste foarte putin ceapa tocata marunt si se "stinge" cu vinul cu piper. Se adauga feliile de carne si se da in clocot.


Smantana se amesteca cu putin sos fierbinte, apoi se toarna peste carne. SE fierbe la foc mic, acoperit, in jur de 20 de minute, pana se ingroasa sosul. la sfarsit, se potriveste gustul de sare si piper.


Se serveste cald, cu garnitura la alegere.


Sursa



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu sos de piper 23349
retete culinare - Pui cu sos de piper 23350

COMENTARII (3)

Bucataria_Portocalie 1

23.03.2010, 11:49

Ce bine arata!

Bunica 1

23.03.2010, 15:52

Sa-ti spun sincer ,garnitura nu ma intereseaza, dar puiul cu sos de mustar e supeeeer ! Oare puiul fript schimba gustul sosului ?!

Sylvia 1

30.03.2010, 14:06

Lipseste omul "o leaca " si tu umpli de bunatati bucatarasul si blogul tau . Nici nu apuc sa las mesaje la cate bunatati am vazut tot salvez si pun la favorite noroc ca mi-am luat bicicleta de camera , ca ar fi grav de tot daca numai as manca ce bunatati vad la tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!