Pui cu sos de piper

de Miha in Pui, 22 Mar 2010 | 2656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 30 g piper boabe mozaic
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 4 linguri faina integrala
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de piper:

Boabele de piper se pun la inmuita in vin.

Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul ca pentru snitele. Faina o amestecam cu sare si piper, apoi tavalim feliile de piept pe ambele parti.

Intr-o tigaie se incing cateva linguri cu ulei de masline, apoi se prajesc usor bucatile de carne. Se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.

Intr-o alta tigaie se caleste foarte putin ceapa tocata marunt si se "stinge" cu vinul cu piper. Se adauga feliile de carne si se da in clocot.

Smantana se amesteca cu putin sos fierbinte, apoi se toarna peste carne. SE fierbe la foc mic, acoperit, in jur de 20 de minute, pana se ingroasa sosul. la sfarsit, se potriveste gustul de sare si piper.

Se serveste cald, cu garnitura la alegere.

Sursa

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu sos de piper-0
Pui cu sos de piper-1

COMENTARII (3)

Bucataria_Portocalie

Bucataria_Portocalie 1

23.03.2010, 11:49

Ce bine arata!

Bunica

Bunica 1

23.03.2010, 15:52

Sa-ti spun sincer ,garnitura nu ma intereseaza, dar puiul cu sos de mustar e supeeeer ! Oare puiul fript schimba gustul sosului ?!

Sylvia

Sylvia 1

30.03.2010, 14:06

Lipseste omul "o leaca " si tu umpli de bunatati bucatarasul si blogul tau . Nici nu apuc sa las mesaje la cate bunatati am vazut tot salvez si pun la favorite noroc ca mi-am luat bicicleta de camera , ca ar fi grav de tot daca numai as manca ce bunatati vad la tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!