Pui cu sos de smantana si tarhon

de gaby_duceag in Pui, 29 Iun 2011 | 2299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 350-400 gr smantana
  • doua cepe
  • usturoi (dupa gust, eu pun...cat de mult ;)) )
  • 1-2 linguri amidon (optional)
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de smantana si tarhon:

Se incinge untul intr-o tigaie. Pulpele de pui se spala bine si se injumatatesc. Se pun in uleiul incins si se rumenesc pe toate partile. In momentul in care le intoarceti prima data carnea ,adaugati ceapa taiata julienne. Dupa ce pulpele-s rumenite usor adaugati apa cat sa le cuprinda. Puneti capac si lasati sa fiarba la foc mic.

Cand sunt aproape fierte aveti doua variante:

- fie luati capacul si lasati sa scada sosul la jumatate si adaugati smantana.

- fie amestecati smantana cu amidonul, o diluati cu sos si o adaugati in cratita. In al doilea caz veti avea mai mult sos, in primul renuntati la amidon dar aveti sos putintel.

Lasati sa fiarba fara capac, adaugati sare,piper si tarhon taiat marunt. Mai lasati un clocot si gata. Serviti cu mamaliguta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu sos de smantana si tarhon 112598
retete culinare - Pui cu sos de smantana si tarhon 112599

COMENTARII (14)

gaby_duceag 1

30.06.2011, 18:25

va multumesc frumos
diana, am carioci

Lau 1

02.07.2011, 09:31

Adriana G 1

19.01.2013, 12:56

Si cu usturoiul ce facem....???? Foarte gustos, am incercat si eu reteta ta, dar cu usturoi...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21