Pui in iaurt pe sticla

de Oana in Pui, 7 Mai 2009 | 7733 vizualizari

 

Carnea de pui marinata in iaurt este deosebit de frageda si are o aroma foarte placuta. Eu am marinat un pui intreg si apoi l-am bagat in cuptor, pe sticla.

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • doua iaurturi micute
  • cimbru proaspat
  • menta proaspata
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • usturoi granulat
  • ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in iaurt pe sticla:

Carnea trebuie marinata cel putin 12 ore, pusa de seara la frigider si gatita a doua zi.

Puiul se spala, apoi se pune intr-un castron mai mare, se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust. Se toarna apoi iaurtul si se unge bine peste tot, pe toate partile, apoi se acopera vasul cu o folie si se lasa la frigider.

Adoua zi se scoate puiul din iaurt, se aseaza pe o sticla umpluta cu apa, iar sticla intr-o cratita in care de asemenea am pus apa.

Se lasa la cuptor 50 de minute, la foc potrivit, stropindu-l din cand in cand cu zeama din craticioara.

Se serveste cu orice fel de garnitura sau salate.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui in iaurt pe sticla 2562
retete culinare - Pui in iaurt pe sticla 2563
retete culinare - Pui in iaurt pe sticla 2564
retete culinare - Pui in iaurt pe sticla 2565
retete culinare - Pui in iaurt pe sticla 2566
retete culinare - Pui in iaurt pe sticla 2567
retete culinare - Pui in iaurt pe sticla 2570

COMENTARII (13)

Miha 1

08.06.2009, 00:41

Am uitat ca l-am mai notat o data cu 5 furculite ...intrasem repede sa o fac...

Super babanul asta de pui!

28_andreea 1

19.11.2010, 13:54

ce bine arata

28_andreea 1

19.11.2010, 13:54

5 furculite de la mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D