Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano

de Satisfyyourcravings in Pui, 18 Mai 2018 | 3360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 2 linguri cimbru proaspat, tocat
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano:

Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie. 

Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se indeparteaza coloana vertebrala. Se intoarce cu pieptul in sus si se apasa usor, pana devine usor aplatizat. Desigur, se poate taia in 6-8 bucati si gati astfel.

Se usuca puiul cu prosoape din hartie si se unge cu marinada obtinuta anterior. Se lasa la marinat minim 5 ore, de preferat peste noapte. Inainte de a fi fript, se presara cu sare si piper.

Se incalzeste o tigaie grill/ gratar la foc mediu si se aseaza puiul cu pieptul in jos. Se acopera cu un capac si se lasa 10-15 minute, apoi se intoarce si sa mai gateste inca 10-12 minute. Se intoarce pentru ultima data si se lasa pana cand puiul este gatit complet.

Se lasa la odihnit inainte de a fi servit cu busuioc proaspat.

Delicios cu garnitura de cartofi crocanti cu arome mediteraneene (reteta aici: https://goo.gl/4WH2mB) , sos tzatziki si pepene rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui in lapte de cocos si curry