Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

de Ancutsa in Pui, 24 Feb 2019 | 2592 vizualizari

 

Pulpe de pui învelite în felii subțiri de piept de porc, pregătite la cuptor, cu bere și mirodenii până când feliile de piept s-au rumenit și s-au uscat ușor, impregnând pulpele de pui cu aroma lor. Ca și garnitură, am pregatit pilaf.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui,
  • 200 g piept de porc,
  • 250 ml bere,
  • 500 ml apă,
  • Puțin ulei,
  • Sare, după gust,
  • Mirodenii: boia dulce, rozmarin, cimbru, oregano, cimbrișor, coriandru
  • Pentru garnitură:
  • 300 g orez,
  • 600 ml supă de legume,
  • O jumătate de linguriță sare,
  • 4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor:

 

 

  Se pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare să aleagă ce îi place – ori ciocănelele, ori pulpa superioară – de aceea 3 pulpe au fost suficiente pentru 4 persoane, în cazul meu.

Se taie pieptul de porc în felii subțiri și se învelesc cu ele pulpele de pui.

Se unge o tavă cu un strat subțire de ulei, se adaugă berea, se așază pulpele pregătite mai devreme, apoi se presară sare și mirodenii (eu mi-am amestecat într-un borcănel mirodeniile preferate). Se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc un pic, se scoate tava, se adaugă apa cu grijă, apoi se dă tava înapoi la cuptor. Se lasă până s-au rumenit frumos.

 Între timp, se pregătește pilaful: într-o crăticioară se înfierbântă puțin ulei, se adaugă orezul, se călește doar ușor, apoi se stinge din când în când cu supă de legume. Se adaugă sare, după gust. Se lasă să fiarbă, amestecând în el, să nu se lipească.

 

Se poate servi alături de castraveciori murați.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 15min

Timp de coacere pulpe de pui: 1h 15min

Timp de gătire pilaf: 30min

Poftă Bună!

 Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/pui-invelit-in-piept-de-porc-cu-bere-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la rotisor