Pui Kievskaia

de Irina in Pui, 3 Dec 2015 | 4164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 80 de grame de unt
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde tocat (plus alte ierburi aromate, daca doriti)
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • sare
  • 2 oua
  • faina alba
  • pesmet
  • 2 cartofi pentru garnitura de piure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kievskaia:

Am taiat pieptul de pui in jumatate, iar fiecare jumatate am taiat-o pe grosime, astfel incat am obtinut doua bucati mari de pui. 

Am condimentat cu sare, piper si cimbru fasiile de pui si le-am batut cu ciocanul de snitele pentru a subtia carnea. Am folosit hartie de copt, pentru a nu rupe carnea. 

Iata cum am pregatit untul aromat: am mixat untul cu usturoi pisat, patrunjel, putina coaja de lamaie, zeama de lamaie si sare. Amestecul l-am pus intr-o bucata de folie de plastic, i-am dat forma dreptunghiulara si l-am pus la congelator sa se intareasca. 

Eu am pregatit untul aromat cu o zi inainte. 

Pe fiecare felie de pui am asezat o jumatate din untul aromat, dupa care am rulat carnea strans.

Am dat puiul prin faina si ou succesiv, repetand operatiunea pentru a ramane o crusta rezistenta. La final am trecut carnea prin pesmet si am fixat rulourile cu scobitori, pentru a fi sigura ca nu se desprinde carnea si nu se scurge untul.

Rulourile astfel pregatite le-am pus la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana s-au rumenit usor.

Mi s-a parut foarte potrivit sa pregatesc un piure de cartofi alaturi si o salata verde.

 

TIPS-URI

1

untul aromat poate sa contina pe lang patrunjel si alte ierburi aromate, depinde ce anume va place mai mult;

2

eu am preferat sa pregatesc untul aromat cu o zi inainte;

3

puiul kievskaia se poate praji in ulei incins, ceea ce scurteaza si timpul de preparare, dar eu am referat varianta mai sanatoasa.

RETETA IN IMAGINI

Pui Kievskaia-0
Pui Kievskaia-1
Pui Kievskaia-2
Pui Kievskaia-3
Pui Kievskaia-4
Pui Kievskaia-5
Pui Kievskaia-6
Pui Kievskaia-7

COMENTARII (24)

Bon_Jovi 1

04.12.2015, 21:44

Minunat

miki_a 1

05.12.2015, 05:25

Minunat si tare frumos pregatit!

ella 87 1

14.12.2015, 17:08

aseara am vazut reteta pe paprik a lui jamie de pui kiev, am sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04