Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti

de Satisfyyourcravings in Pui, 15 Oct 2017 | 2103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 3 linguri mirodenii italienesti(eu am folosit de la Euroma cu rosii uscate, salvie, patrunjle, piper cayenne, usturoi pudra, rozmarin, busuioc si piper)
  • sare
  • ulei de masline
  • 8 cartofi de marime medie
  • paprika afumata
  • 1/2 castravete
  • 2 rosii
  • cateva masline Kalamata
  • otet din vin alb
  • ulei de masline extra virgin
  • 2 fire ceapa verde
  • sos de branza ( eu am folosit Heks'nkaas: crema de branza cu praz, maioneza, vin, patrunjel, usutroi, mustar si zahar)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti:

Se portioneaza puiul in 8 bucati. Carcasa se poate folosi la o supa.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Se adauga bucatile de intr-un bol si se adauga sare, piper si 2 linguri de mirodenii. Se amesteca bine. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor 30 de minute sau pana cand s-au rumenit si sunt gatite complet. Bucatile de pui s-ar putea sa fie gata dupa 20 de minute. 

Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in sferturi. Se amesteca cu restul de mirodenii italienesti, paprika, sare, piper si ulei de masline. 

Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 30 de minute la cuptor, intorcandu-i la jumatatea timpului. 

Se pot gatit in acelasi timp cu puiul, pe 2 rafturi inferioare fata de pui.

Intre timp, se taie castravetii, rosiile si ceapa pentru salata si se amsteca cu sare, piper, masline, ulei de masline extra virgin si otet. Optional, se pot adauga mirodenii italienesti si in salata. 

Se serveste puiul fierbinte, impreuna cu salata, cartofii si sosul de branza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

16.10.2017, 17:12

Cat de bine poate arata

Rocsi 1

17.10.2017, 21:51

As servi si eu o portioara!

dantes 1

19.10.2017, 11:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pipote si inimi de pui ca la Brasov