Pui marinat in rom Godina

de Catalina L in Pui, 29 Feb 2016 | 724 vizualizari

 

Politistul Godina este o dovada ca se poate.


Particip si eu la acest concurs.... cred ca cu un pic de rom totul se poate :))


Va propun o reteta de pui marinat in ROM originara din Rep. Dominicana.


Chiar daca pozele nu sunt foarte reusite va asigur ca este excelenta !!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui tăiat în bucăți,
  • 4 linguri rom
  • 4 linguri suc de lămâie verde
  • 4 linguri sos de soia,
  • 5-6 linguri de ulei
  • făină
  • sare și piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui marinat in rom Godina:

Punem pe foc mic romul si-l flambam. 

Se agita pentru a-l stinge si se adaugă sosul de soia și sucul de lămâie.

Se pun bucatile de pui intr-un castron si se acopera cu amestecul. 

Marinati puiul 2 ore la temperatura camerei sau 4 ore la frigider. 

Se usucă bucățile de pui cu prosoape de hartie. 

Se adaugă sare și piper și-l rulam în făină. 

Se încălzește cuptorul la 200 ° C.

Punem prosoape de hârtie pe fundul unui vas de copt. 

Se încălzește uleiul intr-o tigaie. 

Prăjiti carnea de pui in uleiul incins timp de 5-6 minute pe fiecare parte, pana se rumeste.

Depuneti puiul in vasul de copt si dati la cuptor pana când carnea este gătită -20 de minute pentru mine.

Se serveste imediat cu orez sau salata verde.

 Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

timpul la cuptor depinde de marimea bucatilor de pui

RETETA IN IMAGINI

Pui marinat in rom Godina-0
Pui marinat in rom Godina-1
Pui marinat in rom Godina-2
Pui marinat in rom Godina-3
Pui marinat in rom Godina-4
Pui marinat in rom Godina-5
Pui marinat in rom Godina-6

COMENTARII (12)

merisor 1

02.03.2016, 10:09

Ce interesanta este marinarea!

Ksenya 1

02.03.2016, 10:27

interesant,trebuie sa ma aprtovizionewz cu Rom

anca_rm 1

02.03.2016, 13:24

interesanta varianat de imbatare a puiul , cred ca se fragezeste tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20