Pui senegalez

de Sidy in Pui, 21 Oct 2011 | 2663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie
  • 2 linguri mustar iute
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui senegalez:

Pieptul de pui se curata de pielita, se spala si se sterge bine cu un servet de hartie, apoi se portioneaza  cubulete si se face cu sare si piper.

Se pune intr-un vas putin ulei, lasam sa se incinga si adaugam orezul spalat. Amestecam de cateva ori dupa care adaugam apa sa fiarba orezul la foc mic.

Pentru a sti ce cantitate de apa sa adaugati, puneti orezul intr-o cana si cand adaugati apa , puneti de doua ori si 1/2 cantitatea de orez.

Curatam ceapa si o taiem rondele pe care le asezonam si o amestecam apoi cu mustarul si zeama de lamaie. Intr-un wok adaugam ulei pe care il lasam la incins, adaugam cuburile de piept de pui si le lasam sa se rumeneasca bine pe toate partile.Adaugam ardeiul taiat feliute. Dupa ce carnea este gata rumenita, adaugam ceapa amestecata cu mustarul si orezul fiert, invartim si lasam totul sa fiarba la foc mic 10 minute.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga verdeata tocata, deasupra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui senegalez 130078
retete culinare - Pui senegalez 130079
retete culinare - Pui senegalez 130080
retete culinare - Pui senegalez 130081
retete culinare - Pui senegalez 130082
retete culinare - Pui senegalez 130083
retete culinare - Pui senegalez 130084

COMENTARII (10)

Rux 1

21.10.2011, 16:51

Senegalez...suna bine si foarte interesant Sidy

Lau 1

22.10.2011, 15:00

suna bine

jolygina 1

22.10.2011, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: