Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus

de papabundetot in Pui, 25 Ian 2014 | 1315 vizualizari

 

Imi doream de tare multa vreme sa fac reteta asta de pui tandoori. Nu cred ca mai e un secret faptul ca sunt fascinata de condimentele indiene si in general de condimente cu arome mai puternice,asa ca puiul tandoori este o reteta pe care nu o puteam rata,mai ales ca este extrem de aromat si foarte fraged.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 pui
  • 5 linguri iaurt
  • Pentru amestecul tandoori:
  • 10 gr praf usturoi;
  • 10 gr cuisoare macinate;
  • 30 gr coriandru;
  • 10 gr schinduf;
  • 10 gr scortisoara macinata;
  • 10 gr piper macinat;
  • 15 gr nucsoara praf;
  • 25 gr chimen;
  • 10 gr cardamon;
  • 10 gr praf colorant rosu.
  • 5 cepe
  • Pentru orez:
  • orez basmatti
  • pudra de flori de hibiscus
  • 1 lingurita harissa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus:

Puiul: Am spalat bine puiul si l-am asezat intr-un castron.In alt bol am pus iaurtul si apoi condimentele,am amestecat bine pana cand amestecul s-a omogenizat,colorantul i-a dat o frumoasa culoare rosie.Pulpele si pieptul le-am crestat pana la os si apoi am pus iaurtul cu condimente peste pui acoperindu-l bine si l-am lasat la frigider de seara pana a 2-a zi.

A doua zi am taiat cele 5 cepe in felii groase de aproximativ 2 cm,intr-o tava de yena am pus putin ulei,apoi rondelele de ceapa si peste ceapa am asezat puiul,l-am lasat la cuptor la foc mic aproximativ 2 ore pana cand s-a patruns bine si carnea se defascea deja de pe os.

Dupa ce puiul a fost gata,in tava yena a ramas un sos cu zeama de la pui,ulei si feliile de ceapa.Am pus acest amestec intr-un bol inalt si cu ajutorul blenderului de mana l-am transformat intr-un sos fin si aromat.

Orezul: La o masura de orez basmati eu pun 2 masuri de apa.Intr-o tigaie am pus 2 linguri de unt,pe care l-am lasat sa se topeasca,am adaugat pudra de flori de hibiscus si o lingurita de harissa,apoi am pus orezul,am amestecat bine si apoi am pus apa. Am lasat orezul pe foc pana cand apa s-a absorbit si bobul era fiert.

Am servit orezul alaturi de puiul tandoori…foarte bun si aromat si va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus-0
Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus-1
Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus-2
Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus-3

COMENTARII (14)

papabundetot

papabundetot 1

25.01.2014, 19:20

Va dau dragilor...cu drag!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.01.2014, 19:32

Rocsi

Rocsi 1

25.01.2014, 20:56

O combinatie super de gusturi si arome!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!