Pui umplut in crusta de ierburi

de adnia in Pui, 27 Ian 2013 | 991 vizualizari

 

Am mai spus ca sunt maaare fan vase romane (sau de lut)....si cum aveam in frigider un pui grill frumos si proaspat, i-am pus gand rau:). Si tot uitandu-ma eu pe aici, mi-am gasit inspiratia toooocmai la Mimi "acasa", dar bineinteles ca mi-am pus si eu amprenta personala asupra puiului!

 

INGREDIENTE

  • Deci, avem nevoie de: 
  • 1 pui grill
  • 100 gr. unt
  • condimente (sare, piper, paprika, cimbru, maghiran, coriandru, busuioc, usturoi...si ce va mai place)
  • 1 mar mic
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa medie
  • 2 morcovi
  • 1 conserva mica de ciuperci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut in crusta de ierburi:

 

Am umpult vasul roman cu apa si l-am lasat asa cca 30 min. Intre timp, m-am ocupat de pui si am taiat usor pielea de pe "burta", apoi, cu degetele, am desprins pielea de pe carne, si am asezat-o usor pe partile laterale ale puiului, ca o paturica.Apoi am luat untul topit la temperatura camerei, l-am alifiat bine si l-am amestecat cu sare, piper si usturoi pisat (2 catei mici) si l-am aplicat pe burta puiului.

Urmatoare operatiune a fost sa pun pielea puiului inapoi la locul ei si s-o "cos" cu scobitori, ca sa ramana fixata. Dupa care m-am ocupat de umplutura: intr-o lingura de ulei am calit ceapa taiata marunt, apoi am adaugat morcovii si la sfarsit ciupercile si putina sare. Dupa ce umplutura s-a racit putin, am umplut puiul , si ca sa fiu sigura ca nu se va scurge, am fixat-o cu un mar mic.

Apoi am transferat puiul in vasul roman din care am scurs apa si l-am imbracat intr-o crusta de ierburi uscate: cimbru, maghiran, busuioc si putina paprika.

Am pus vasul in cuptorul rece si am crescut temperatura treptat, pana ce s-a incins bine, iar carnea s-a patruns. Am stropit totul cu doua pahare de vin alb si l-am lasat in cuptor inca putin, pana cand puiul s-a rumenit.Acum e momentul sa-l scoatem din vasul lui si sa-l transferam pe o tava si servit cu garnitura la alegere. Dar cum puiul meu a zburat direct in farfurii, n-am mai apucat sa-i fac si poza frumoasa de prezentare, asa ca va arat doar cum era el cand l-am scos din cuptor.

A fost foarte fraged (pana si oasele s-au taiat extrem de usor), suculent si aromat! Sper ca v-a placut reteta mea si veti dori s-o incercati!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui umplut in crusta de ierburi-0
Pui umplut in crusta de ierburi-1

COMENTARII (16)

Panacris 1

28.01.2013, 08:38

adry88 1

28.01.2013, 10:50

foarte bun si aromat

Sim0na 1

28.01.2013, 21:16

Delicios!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04