Pulpa de curcan in stil cipriot

de Oana in Curcan, 25 Feb 2012 | 6633 vizualizari

 

O nebunie de arome, vin rosu si chimen, de exceptie!

 

INGREDIENTE

  • 1-1,5 kg pulpa dezosata de curcan, cu piele
  • o capatana de usturoi
  • sare si piper
  • o lingura rasa de chimen macinat
  • un pahar cu vin rosu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o cutie de rosii in bulion (400 g)
  • 3 frunze de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan in stil cipriot:

Carnea de curcan se spala, se ususca cu un servet de hartie si se taie felii, dar nu de tot. Se aseaza intr-un vas mai adanc, cu pielea in jos. Se condimenteaza cu sare si piper. Ustoiul se marunteste bine sau se da prin presa si se unge carnea bine de tot, in toate taieturile. Se presara deasupra chimenul macinat, se adauga frunzele de dafin si vinul rosu. Se acopera vasul si se lasa la rece o ora. Pasta de tomate se amesteca cu rosiile in bulion maruntite, iar sosul obtinut se toarna peste carne. Se acepera iar vasul si se pune la cuptor, la foc mediu spre mic, cel putin o ora. Delicios, te lingi pe degete!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan in stil cipriot" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan marinata,la cuptor