Pulpa de curcan in stil cipriot

de Oana in Curcan, 25 Feb 2012 | 3172 vizualizari

 

O nebunie de arome, vin rosu si chimen, de exceptie!

 

INGREDIENTE

  • 1-1,5 kg pulpa dezosata de curcan, cu piele
  • o capatana de usturoi
  • sare si piper
  • o lingura rasa de chimen macinat
  • un pahar cu vin rosu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o cutie de rosii in bulion (400 g)
  • 3 frunze de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan in stil cipriot:

Carnea de curcan se spala, se ususca cu un servet de hartie si se taie felii, dar nu de tot. Se aseaza intr-un vas mai adanc, cu pielea in jos. Se condimenteaza cu sare si piper. Ustoiul se marunteste bine sau se da prin presa si se unge carnea bine de tot, in toate taieturile. Se presara deasupra chimenul macinat, se adauga frunzele de dafin si vinul rosu. Se acopera vasul si se lasa la rece o ora. Pasta de tomate se amesteca cu rosiile in bulion maruntite, iar sosul obtinut se toarna peste carne. Se acepera iar vasul si se pune la cuptor, la foc mediu spre mic, cel putin o ora. Delicios, te lingi pe degete!

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de curcan in stil cipriot-0
Pulpa de curcan in stil cipriot-1
Pulpa de curcan in stil cipriot-2
Pulpa de curcan in stil cipriot-3
Pulpa de curcan in stil cipriot-4
Pulpa de curcan in stil cipriot-5
Pulpa de curcan in stil cipriot-6

COMENTARII (16)

mirela0911

mirela0911 1

26.02.2012, 11:34

bun de tot

diaconta

diaconta 1

26.02.2012, 14:14

ce fain arata

jolygina

jolygina 1

27.02.2012, 00:01

daca-i de curcan e preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!