Pulpa de porc cu cartofi la cuptor

de T I M E A in Porc, 16 Feb 2014 | 8216 vizualizari

 

Sunt sigura ca tuturor o sa placa carnea la cuptor alaturi de multe legume.
Imi place cum se combina gusturile legumelor cu condimentele si carnea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 kg cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 3 cepe ( eu am ceapa micuta de la tara asa ca pun mai multe)
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • oregano
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu cartofi la cuptor:

Intr-un bol amestecam 2-3 linguri de ulei de masline cu sare, piper si oregano tocat marunt.

Tavalim carnea prin acest amestec apoi o crestam pe ambele parti si din loc in loc si punem in crestaturi bucati de usturoi. 

Curatam si spalam legumele.

Cartofii in taiem in doua, ceapa la fel, morcovii rondele si pastarnacul mai groase.

Asezam carnea intr-o tava in care am pus putin ulei de masline si de jur imprejur asezam legumele. Presaram deasupra legumeleor sare si piper si foile de dafin.

Stropim deasupra cu un pic de vin, acoperim cu folie de Al. si dam la cuptor aprox 40 de min. 

Dupa acest timp indepartam folia, intoarcem carnea si legumele de pe o parte pe alta, stropim cu vin si dam din nou la cuptor aprox 20-30 de minute. Verificam cu o furculita daca carnea e facuta. 

Scoatem din cuptor feliem carnea si servim cu legumele din tava.

Pofta mare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpa de porc cu cartofi la cuptor 298540
retete culinare - Pulpa de porc cu cartofi la cuptor 298541
retete culinare - Pulpa de porc cu cartofi la cuptor 298542
retete culinare - Pulpa de porc cu cartofi la cuptor 298543

COMENTARII (27)

Rocsi 1

16.02.2014, 19:32

Foarte bine arata

Aurelia 07_07 1

16.02.2014, 19:37

O bunatate !

T I M E A 1

16.02.2014, 20:01

Rocsi , Aurelia multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D