Pulpa de porc cu sos picant de rosii

de La Ancuta in Porc, 12 Feb 2011 | 4990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 felii pulpa de porc
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita verdeturi a la provence
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 1 ceapa
  • 8 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie telina
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 ceasca bulion
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana vin rosu
  • piper boabe
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu sos picant de rosii:

Carnea se spala si se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o punga magica punem boiaua, cimbrul si verdeturile. Bagam carnea in punga si legam cu clema inclusa. Amestecam bine apoi intepam punga cu o scobitoare si punem in tava.

Dam la cuptor 30 de minute iar apoi scoatem dincuptor si rupem punga. Ma dam la cuptor pentru inca 10-15 minute, daca dorim carnea mai rumenita.

Intre timp pregatim sosul:

Taiem ceapa si usturoiul maarunt. Celelalt legume le taiem marunt sau le dam pe razatoare.

Punem ceapa si usturoiul sa se caleasca in putin ulei. Adaugam apoi celelalte legume si lasam putin pana se inmoaie.

Adaugam bulionul, apa si vinul, piperul, cimbrul si frunza de dafin. Acoperim si lasam sa fiarba 15 minute.

Potrivim de sare si oprim focul.

Servim cald alaturi de pulpa de porc. Noi am avut o garnitura de paste facute in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet file