Pulpa de pui umpluta servita cu garnitura de orez

de nico15 in Pui, 4 Iul 2012 | 6506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g pulpa pui
  • 30 g de telina
  • 30 g de morcov
  • 30 g ceapa
  • 20 g de ciuperci
  • 100 ml de unt
  • sare, piper
  • vin alb
  • ulei,
  • verdeata
  • 100 g de orez
  • verdeata
  • 1 galbenus de ou
  • 50 g de cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de pui umpluta servita cu garnitura de orez:

Pulpa de pui se spala si se va flamba, dupa care se va clati din nou, dupa care vom trece la dezosare dupa cum urmeaza: pulpa se dezoseaza de os in partea superioara, cautandu-se ca sa ramana osul pe ciocanel, se va desprinde putin carnea de pe osul inferior dar nu se va duce prea adanc cu cutitul in asa fel incat carnea sa ramana ferma pe os. Dupa ce am facut aceasta operatiune vom cauta sa aplatizam cat mai mult pulpa(partea superioara) drept pentru care vom adauga folie de plastic si vom batea cu ciocanul pentru snitele.

Legumele se vor taia brunoise si se vor trage la tigaie in unt si ulei, adaugam sare, piper, verdeata si cascaval ras. Dupa aceea vom adauga si un galbenus de ou pentru a se lega cat mai bine farsa noastra.

Cu farsa respectiva vom umple pulpa noastra iar aceasta va fi invelita in folie de aluminiu pe care am adaugat ulei si pusa intr-o tava care va fi data la cuptor la T180 de grade 30 de minute, dupa expirarea timpului se va scoate folia si se va mai trage la tigaie pentru a prinde fata preparatul nostru.

In tigaia in care s-a prajit pulpa vom face dressingul pentru a servi pulpa dupa cum urmeaza, vin alb sec facem deglasarea adaugam roux (2 cubulete de unt date prin faina ) si herbe de province, aceasta se va servi cu preparatul nostru.

Pentru garnitura putem folosi: orez, cartofi natur sau paste.

Eu am folosit orez si am facut un orez simplu si care am adaugat restul de legume pe care le-am sotat in unt si care au ramas de la umplerea pulpei.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de pui umpluta servita cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Sim0na 1

05.07.2012, 10:02

Ce bunatate ai facut!

gaby_gabytza 1

05.07.2012, 10:11

Bun bun

MIUTA 1

05.07.2012, 18:27

Wauuuuu delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână