Pulpa impanata la cuptor

de Rocsi in Porc, 27 Apr 2011 | 5628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de porc intreaga de circa 1 kg 800 gr
  • 2-3 bucati cabanos
  • 10 catei usturoi
  • 5 cepe verzi
  • 1 ceapa uscata
  • 200 gr rosii in sos tomat
  • sare
  • piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 3-4 linguri ulei.
  • boia de ardei
  • 7-8 ciupercute intregi conservate
  • 500 ml vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa impanata la cuptor:

Pulpa de porc o spalam bine si o tamponam cu servete de bucatarie de surplusul de apa.

cabanosul il taiem rondele de 3-4 cm lungime.

4 catei de usturoi ii curatam si ii taiem pe jumatate.

gaurim pulpa din loc in loc,punem bucati de cabanos si jumatati de catei de usturoi.

ceapa verde o spalam si o tocam.

ceapa uscata o curatam,o spalam si o taiem pestisor.

intr-un bol punem vinul si uleiul.

apoi adaugam condimentele:sare,piper,boia de ardei,foi de dafin.

le amestecam bine.

dupa care punem ceapa verde si cea uscata,apoi restul de usturoi curatat si pisat.

amestecam totul cu o lingura si punem pulpa de porc in acel bait.

o dam la frigider cam 2 ore sa stea sa ia gust de toate condimentele.

luam o tava si punem pulpa in ea.

turnam si baitul,iar deasupra punem rosiile tocate in sos tomat,iar pe margini ciupercutele intregi.

acoperim tava cu staniol si o dam in cuptorul incins.

mai deschidem cuptorul si tot stropim cu zeama din tava peste pulpa.

dupa ce s-a facut mai bine de jumatate ,luam staniolul de tot.

continuam sa o stropim cu zeama din tava.

cand e gata o lasam putin sa se racoreasca apoi o servim.

eu pe langa pulpa de porc ,am mai adaugat si 3 pulpe de pui in tava.

Pofta bunaaaaaaa!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpa impanata la cuptor 101023
retete culinare - Pulpa impanata la cuptor 101024
retete culinare - Pulpa impanata la cuptor 101025
retete culinare - Pulpa impanata la cuptor 101026

COMENTARII (28)

Rocsi 1

02.05.2011, 11:07

mamaieelena

adry88 1

21.05.2011, 11:54

ce bunatate

Silvia74 1

01.09.2013, 17:23

Un festin culinar !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: