Pulpe de ied la cuptor

de Rocsi in Oaie, 4 Mai 2013 | 13725 vizualizari

 

Pentru prima data am pregatit ied. Eu sincera sa fiu nu mananc nici miel, nici ied dar daca tot am primit niste carnita trebuia pregatita. Am ales sa fac la tava, bine condimentata, rumena iar ca si aspect imi place cum a iesit, acum astept sa guste maine ai mei sa vedem daca le place desi ei spun ca e foarte buna numai privind-o. Vreau sa va urez sa aveti un Paste fericit, Lumina Sfanta sa coboare in sufletele si casele voastre, sa aveti sanatate, bucurii si multe impliniri!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de ied si 1 picior din fata
  • 3 bucati ceapa verde
  • 4 bucati usturoi verde
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 3 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura morcov tocat marunt
  • 600 ml vin rosu
  • 1 canita otet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de ied la cuptor:

Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore.

Intr-o cratita pregatim baitul astfel: punem vinul, zeama de lamaie, oregano, cimbrul, morcovul maruntit, boiaua de ardei, foile de dafin rupte bucatele, sare, piper si le amestecam bine. Ceapa si usturoiul verde le curatam, le spalam, le taiem rondele si le punem in bait. Punem carnea in tot acest amestec, acoperim cratita si o dam la frigider pana a 2 a zi, intre timp puteti sa o mai invartiti si pe cealalta parte.

A 2 a zi punem carnea intr-o tava, turnam si din bait dar nu tot. Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul in tava. Uleiul il picuram peste carne pentru putin luciu. Acoperim totul cu staniol si dam tava la cuptor cam pentru 1 ora si jumatate - 2 ore.

In bucatarie va fi un miros imbatator si o sa va cuprinda o pofta ( cam asa au patit ai mei, eu am fost mai reticienta daca nu-mi place carnea asta:D )
Incercam cu o furculita iedul si cand este bine patruns, scoatem staniolul si mai lasam 15 minute pana prinde o crusta aurie.

O scoatem din cuptor cand este gata si o tinem acoperita pentru a ramane frageda. Pofta buna dragilor, nu uitati sa nu faceti exces si langa aceasta friptura sa puneti si un pahar de vin rosu!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpe de ied la cuptor 225046
retete culinare - Pulpe de ied la cuptor 225047
retete culinare - Pulpe de ied la cuptor 225048
retete culinare - Pulpe de ied la cuptor 225049
retete culinare - Pulpe de ied la cuptor 225050
retete culinare - Pulpe de ied la cuptor 225051

COMENTARII (56)

Lau 1

06.05.2013, 14:03

fain arata

Rocsi 1

06.05.2013, 22:50

Lau multumesc

loredanaaa 1

09.05.2013, 21:28

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S