Pulpe de pui cu rosii si mozzarella

de Zamfira in Pui, 21 Apr 2013 | 5616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui (pulpe, piept de pui sau curcan)
  • 4 linguri de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 rosii
  • 200 g mozzarella
  • 1/2 lingurita busuioc
  • sare, piper dupa gust
  • ornat: busuioc sau patrunjel verde tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu rosii si mozzarella:

Spalam carnea de pui sau curcan. Punem carnea la macerat (minim 12 ore) intr-un amestec de: 2 linguri de ulei, 4 catei de usturoi pisat si o lingurita de cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Ungem o tava cu 2 linguri de ulei, asezam carnea de pui si adaugam 1/2 pahar de apa (150 ml apa). Prajim carnea in cuptor 30-35 minute (carnea trebuie intorsa dupa 20 minute).

Dupa ce carnea este aproape fragezita, peste ea asezam alternativ felii de rosii si mozzarella. Taiem feliile suficient de grosute (0,5 cm). Presaram 1/2 lingurita bucuioc uscat. Punem tava in cuptor pentru inca 10 minute. Poate fi servita cu salata sau pur si simplu asa.

 

 

TIPS-URI

1

carnea de curcan are nevoie de un timp mai mare de prajire, in prima parte 40-45 minute

2

de preferat mozzarella proaspata (cu zer)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpe de pui cu rosii si mozzarella 221543
retete culinare - Pulpe de pui cu rosii si mozzarella 221544
retete culinare - Pulpe de pui cu rosii si mozzarella 221545
retete culinare - Pulpe de pui cu rosii si mozzarella 221546
retete culinare - Pulpe de pui cu rosii si mozzarella 221547
retete culinare - Pulpe de pui cu rosii si mozzarella 221548
retete culinare - Pulpe de pui cu rosii si mozzarella 221549
retete culinare - Pulpe de pui cu rosii si mozzarella 221550
retete culinare - Pulpe de pui cu rosii si mozzarella 221551

COMENTARII (30)

babi5 1

29.08.2013, 20:19

Panacris 1

29.09.2013, 11:04

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 09:34

foarte bune pulpele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D