Pulpe de pui intregi cu cartofi natur

de Tabita _ in Pui, 28 Apr 2013 | 5244 vizualizari

 

Aceste pulpe de pui aromate cu ghimbir si lamaie servite cu cartofi natur si muraturi sunt ideale cu orice ocazie si aproape ca sunt la indemana oricui. Sper sa le incercati, in cazul in care nu ati facut-o. ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe intregi de pui
  • 7 cartofi de marime medie
  • 1-2 lamai
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucatica de ghimbir de 1-2 cm
  • cateva linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb
  • piper negru
  • ierburi de provence
  • magheran
  • busuioc
  • cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui intregi cu cartofi natur:

Se incinge cuptorul la 190°C.

Se da pe razatoarea mica ghimbirul. Se toaca marunt usturoiul sau se piseaza. Se stoarce lamaia. Toate acestea se pun intr-un bol si se adauga verdeturile, condimentele si uleiul de masline.

Pulpele de pui se aseaza intr-o tava sau intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei de masline. Se ung pulpele cu amestecul aromat de condimente. Deasupra se pune o folie de aluminiu. (Puteti sa lasati cateva ore la frigider sa-si traga cat mai mult aroma.)

Se da tava la cuptorul preincalzit. Se lasa cca 40 de minute cu acoperit cu folia dupa care se indeparteaza si se mai lasa 15-20 de minute pana capata o culoare aurie si se patrunde bine. Se verifica cu ajutorul unei furculite. Puiul trebuie sa aibe o culoare rumena si sa fie suculent.

Intre timp ne ocupam de cartofi.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.

Se fierb in apa cu sare 20-30 de minute pana intra cu usurinta furculita in ei.

Se opreste focul sI se presara verdeata.

Se servesc alaturi de pulpe cu muraturi sau salata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc alaturi de muraturi sau salata.

2

Se asezoneaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui intregi cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stufat de pui