Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume

de Miha in Pui, 13 Apr 2010 | 7760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele
  • sare si piper
  • rozmarin
  • boia de ardei
  • cimbru
  • Pentru sos:
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 capatana usturoi
  • boabe de piper
  • 1/2 foaie de dafin
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 cana supa de carne ( apa sau vin)
  • In plus:
  • 2 pungi de hartie sau 1 coala de hartie mai groasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume:

Pungile de hartie se ung foarte bine cu ulei. Copanelele se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei,rozmarin si cimbru, dupa care se pun in pungi. Se strange bine punga. Pungile se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 1 ora.

Ceapa se toaca marunt, iar restul legumelor se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici sau se taie felii subtiri, dupa preferinta. Se inabusa in cateva linguri de ulei de masline, pana incep sa se inmoaie. Se adauga sucul de rosii si se mai inabusa 5 minute. Se stinge cu supa, apoi se mai lasa sa fiarba cca 20 de minute, adaugand piperul, foaia de dafin, cimbrul si sare dupa gust. Daca va place se poate adauga si putin vin rosu.

Se rupe punga de hartie, carnea se pune pe un platou si se acopera cu sos.

TIPS-URI

1

acest sos poate fi servit la diverse preparate din carne, peste, orez sau paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

madi_marin 1

13.04.2010, 19:20

mai nou... nu stiam ca ma pricep si la versuri....acu am descoperit talentul asta ascuns....

Miha 1

13.04.2010, 20:29

babi5 1

18.12.2014, 08:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui aromate, cu gutui si sos de vin