Pulpe de pui umplute

de La Ancuta in Pui, 10 Mai 2012 | 2941 vizualizari

 

O mancare fara multe pretentii, dar delicioasa :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru pulpele umplute:
  • 8 pulpe de pui dezosate
  • cateva masline fara samburi
  • 4-5 ciuperci
  • cateva bucatele de cascaval afumat
  • sare, piper
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 pahar apa
  • ulei de masline
  • Pentru garnitura:
  • 700 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 5 linguri smantana
  • 1 lingura amidon
  • 125 g branza Camembert
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui umplute:

Spalam bine carnea apoi o stergem cu prosoape de hartie. Condimentam cu sare si piper.
Taiem ciupercile si maslinele feliute.

Pe fiecare bucata de carne asezam cateva feliute de ciuperci si masline iar apoi o bucatica de cascaval. Impaturam si le asezam in tava unsa cu putin ulei de masline.

Adaugam apa si vinul si dam la cuptor pana scade si pulpele se rumenesc frumos (~45 de minute).

Pentru garnitura curatam ciupercile si le taiem felii mai groase. Daca sunt micute le puteti taia numai in jumatate.

Curatam ceapa si o taiem marunt. Sotam ceapa in 2 linguri de ulei de masline si o lingura de apa.

Cand s-a inmuiat adaugam ciupercile si amestecam. Dupa ce s-au inmuiat si ciupercile adaugam o cana de apa si frunza de dafin. Lasam sa fiarba 10-15 minute apoi adaugam smantana.

Daca sosul este prea subtire putem adauga o lingura de amidon desfacut in putina apa.

Condimentam cu sare si piper iar la final adaugam branza taiata bucatele si mai lasam pe foc pana se topeste.

Presaram patrunjelul tocat si stingem focul.

Servim pulpele calde alaturi de ciuperci.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpe de pui umplute 162114
retete culinare - Pulpe de pui umplute 162115
retete culinare - Pulpe de pui umplute 162116
retete culinare - Pulpe de pui umplute 162117

COMENTARII (35)

La Ancuta 1

13.05.2012, 21:30

Va multumesc dragelor

Toamna07 1

13.05.2012, 21:38

De cand am inceput sa intru pe Bucataras, m-am ingrasat !
Atatea bunatati... !

La Ancuta 1

13.05.2012, 22:30

Adina nu esti singura. Si noi avem aceasta problema, dar la Bucataras tot nu renuntam

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D