Pulpe de rata cu sos de prune coapte

de katty in Rata, 23 Dec 2016 | 4595 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
S-or fi saturat bietii colindatori de atatia carnati si friptura de porc, asa ca m-am gandit sa schimb putin meniul.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de rata
  • 600 gr prune
  • 200 ml vin rosu
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin uscat
  • usturoi granulat
  • 1 baton scortisoara
  • cateva cuisoare
  • 2 -3 linguri zahar brun
  • 1 lingura otet balsamic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu sos de prune coapte:

Spalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le condimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava, pe hartie de copt, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mediu. Dupa aproximativ 1 ora, scoatem folia si le lasam sa se rumeneasca.
Pentru sos, spalam prunele si le taiem in jumatati. Asezam prunele intr-o tava intr-un singur strat, punem peste ele vinul, zaharul, otetul, scortisoara si cuisoarele. Dam tava la cuptor pana prunele se inmoaie, dar isi pastreaza forma si sosul se ingroasa. Daca sosul nu s-a ingrosat suficient, il scurgem intr-o craticioara si il punem la fiert separat, pana obtinem consistenta dorita, apoi il turnam inapoi peste prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu sos de prune coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean