Pumpkin flan

de -Miti- in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 1800 vizualizari

 

De parca n-as fi descoperit destule de facut dintr-un dovleac...eh,acuma am gasit si desertul perfect,mai ales pentru cei care se uita la calorii. Reteta (numai putin adaptata) apartine Principesei Sofia si este publicata in Cartea Regala de Bucate.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr miez de dovleac proaspat taiat in cuburi (eu am folosit congelat)
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar (reteta cere 7 de zahar brun)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir Kotanyi
  • 1/4 lingurita de nucsoara
  • 200 ml lapte
  • 25 gr unt
  • putina sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pumpkin flan:

Se pune dovleacul intr-o cratita cu putina apa si un varf de cutit de sare.Se acopera si se da la fiert cam 15 minute sau pana cand e moale dovleacul. Eu am pus putina apa si nu a fost nevoie sa o scurg.

Cand s-a racit se face dovleacul pireu.

Intr-un bol se bat ouale,zaharul,scortisoara,nucsoara,ghimbirul si laptele.Adauga pireul de dovleac si amesteca.

Se unge o forma de copt cu unt,eu am folosit una de chec. Se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit.

Se tine cam 40 de minute sau pana cand nu mai joaca mijlocul daca e scuturata forma.

Se lasa sa se raceasca. Se poate servi cu frisca daca nu sunteti la dieta!

 

 

COMENTARII (14)

Bunica 1

20.05.2011, 22:31

......si printesele gatesc bunatati

-Miti- 1

20.05.2011, 23:38


medi,flori din padure ca l-am facut acasa,dar a fost desertul dupa gratar!

-Miti- 1

20.05.2011, 23:39

bunica,a trebuit sa recitesc introducerea,am crezut ca pe mine m-ai facut printesa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21