Quiche cu mazare, rucola si Brie

de Cocktail_of_Senses in Mancaruri de legume, 14 Mar 2014 | 4666 vizualizari

 

Imi place la nebunie quiche-ul, asa ca astazi am experimentat o combinatie noua: quiche cu mazare, rucola si branza Brie. Daca va tenteaza aceasta reteta, insist sa faceti aluatul in casa. Merita efortul!

 

INGREDIENTE

  • 300g faina alba
  •  150g unt rece
  • un varf de lingurita sare
  •  9 linguri de lapte rece

Pentru umplutura aveti nevoie de:

  • 8 oua
  • 2 cepe rosii taiate felii subtire
  •  2 catei usturoi tocati marunt
  •  1 morcov ras
  •  200 g mazare congelata
  •  100 g rucola
  •  200 g branza brie
  •  50 ml smantana
  •  70 g unt
  •  sare de mare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu mazare, rucola si Brie:

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana obtineti un aluat faramicios cu aspectul unui pesmet grunjos. Procedeul dureaza cam 5-6 minute. Adaugati apoi laptelerece si amestecati bine de tot, pana obtineti un aluat compact care nu se lipeste de degete. Puteti adauga putina faina daca simtiti ca aluatul mai are nevoie. Modelati aluatul sub forma unei bile, acoperiti cu folia alimentara si aplatizati cu palma. Lasati la frigider cel putin 30 de minute, timp in care glutenul din faina va fi eliberat si aluatul va deveni elastic. Dupa aceea scoateti aluatul din frigider si neaparat asteptati sa ajunga la temperatura camerei, altfel se va rupe cand il veti intinde. Presarati faina pe blatul de lucru si asezati aluatul pe acesta. Rulati cu ajutorul unui facalet din centru spre exterior, pana obtineti o foaie de aluat pe cat posibil rotunda si mai mare decat diametrul tavii in care va coace. Aveti grija sa nu se rupa!

Dupa ce obtineti lungimea dorita, rulati in jurul facaletului si asezati foaia de aluat inntr-o tava termorezistenta cu peretii rabatabili. Aluatul ar trebuie sa fie cu pana la 5 cm mai mare decat peretii tavii. Folosind degetele trebuie sa mulati aluatul pe forma tavii si sa rupeti marginile care atarna peste tava. Intepati aluatul cu furculita pentru a evita cresterea in timpul coacerii. Porniti cuptorul la 180 grade si incepeti sa pregatiti umplutura. Caliti in unt ceapa si usturoiul, maxim 10 minute. Aveti grija sa nu se arda usturoiul, pentru ca poate deveni amar. Adaugati apoi mazarea, morcovul ras si rucola, condimentati cu sare de mare si piper. Lasati pe foc inca 10 minute, amestecand in cand in cand. Bateti ouale, adaugati smantana si condimentati cu sare si piper. Branza trebuie taiata felii subtire.

Acum este momentul sa montati tarta. Incepeti cu jumatate din amestecul de legume, apoi un strat de brie, inca unul de legume si inca unul de brie. La final adaugati ouale si introduceti la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana ce oualele s-au inchegat. Rezultatul final va face furori! Garantez!

Pofta buna!

 

COMENTARII (10)

Valclaudia

Valclaudia 1

14.03.2014, 22:12

dantes

dantes 1

15.03.2014, 08:09

Foarte bun

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.03.2014, 16:37

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!