Quinoa cu fructe de mare

de ANCA in Fructe de mare, 7 Dec 2013 | 3245 vizualizari

 

Un deliciu sanatos!! Despre calitatile si beneficile oferite de quinoa nu mai vorbesc, presupun ca marea majoritate le stiti deja. Pt cei interesati, gasiti informatii si aici http://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa

 

INGREDIENTE

  • o cana quinoa
  • mix de fructe de mare, cam 300 g
  • o lingurita cu varf ulei de cocos
  • 2-3 catei usturoi
  • 2-3 linguri vin alb sec
  • sare, piper
  • patrunjel maruntit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quinoa cu fructe de mare:

Pentru inceput se clatesc boabele de quinoa intr-o sita cu apa rece. Se spala foarte bine, pentru ca altfel quinoa este amara. Dupa scurgere, respectand regula 1 masura de quinoa, 2 masuri de apa, o punem la fiert, acoperit, cca 15 minute, pana se umfla si trage apa.

Intre timp, intr-o tigaie punem la topit untul de cocos, pe care il aromatizam cu usturoiul zdrobit. Apoi adaugam fructele de mare, stropim totul cu vin alb si le lasam cateva minute, pana sunt gata.

Amestecam quinoa cu fructele de mare, le mai lasam pe foc cateva clocote, potrivim gustul cu sare si pieper, apoi presaram patrunjelul tocat (ceea ce eu am uitat :D)

 

COMENTARII (12)

Dana_Retetegg 1

07.12.2013, 22:16

ANCA 1

08.12.2013, 11:31

moama, ce primire, multumesc!
eu, bine, an cu aventuri, picior rupt, copiii nabadaiosi, case schimbate si o gramada de alte activitati de genul
dar va vad oricum, need inspiration!

gabrielagabi 1

05.02.2014, 22:59

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21