Ragu alla Bolognese con tagliatelle

de adasev12 in Paste, 4 Oct 2010 | 4583 vizualizari

 

este reteta originala de ragu bolognese care se face aici...merita incercata macar data...

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata de vita
  • 200 g carne tocata de porc
  • 100 g pancetta ( sunculita de pe burta)
  • un pahar de vin rosu sec
  • un pahar de lapte
  • un fir de telina( tulpina)
  • un morcov
  • o ceapa
  • 30 g pasta de rosii concentrata
  • 50 g unt
  • 3 lg ulei de masline extra vergine
  • 250 ml supa de carne
  • sare, piper
  • parmigiano
  • paste tagliatelle
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ragu alla Bolognese con tagliatelle:

se toaca marunt ceapa, morcovul si telina.

intr-un vas se pune untul la topit cu uleiul si se adauga legumele, se calesc pana s einmoaie, dar sa n u s eprajeasca, apoi se adauga pancetta si carnea tocata. se amesteca bine sa se omogenizeze , se caleste la foc mic foarte bine, mai adaugandu-se cate putina supa de carne. cam dupa 15 min se paote adauga vinul si s elasa pana se evapora cu totul.

se adauga apoi pasta de rosii, sare si se lasa la foc micsi s econtinua coacerea cam o ora buna., tot adaugandu-se cate un pic de supa , dupa nevoie.

la sfarsit se pune laptele( reteta originala e cu lapte, dar se poate si lipsi - eu am pus si e f bun asa) si se mai las ape foc pana se absoarbe tot. se potriveste de piper si eventual sare.

ragu alla bolognese se serveste aici cu tagliatelle, dar la fel de bine merge si cu spaghetti. se poate adauga parmigiano deasupra.

pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ragu alla Bolognese con tagliatelle-0
Ragu alla Bolognese con tagliatelle-1
Ragu alla Bolognese con tagliatelle-2
Ragu alla Bolognese con tagliatelle-3
Ragu alla Bolognese con tagliatelle-4
Ragu alla Bolognese con tagliatelle-5
Ragu alla Bolognese con tagliatelle-6
Ragu alla Bolognese con tagliatelle-7

COMENTARII (17)

Corinuta 1

05.10.2010, 12:19

buonissimo

silvi0ara 1

05.10.2010, 12:26

O bunatate,si arata tare bine.

adasev12 1

05.10.2010, 12:27

grazie, corina, cara mia! un baccio!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04