Rasol de mânzat gătit la Crock Pot Slow cooker

de diaconta in Slow Cooking, 13 Dec 2015 | 622 vizualizari

 

Mă cam săturasem să tot văd la fete minunate reţete gătite la Crock Pot,aşa că am achiziţionat şi eu o oală din asta minune.


Regret doar că nu am  ales-o pe cea care are şi funcţia de programare.


Oricum ,cred că trebuie testate mai multe reţete şi ingrediente până când am să ştiu care este timpul de preparare corect pentru fiecare.


Se găteşte foarte bine  şi uşor la Crock Pot,doar că eu mă încadrez destul de greu cu timpul îndelungat de gătire.


Neavând programare,nu pot să-l pun dimineaţa pentru ca mâncarea să fie gata când mă întorc,nici să-l pun când ajung acasă pentru ca ar fi gata la miezul nopţii.


Deci la fel ca şi cu dulciurile,gătitul la Crock Pot este o îndeletnicire de week-end.


 


Când am văzut rasolul asta de mânzat,am ştiut că se va găti perfect la Slow Cooker.


Mie îmi place carnea de vită/viţel gătită cu multe legume.


 


 

 

INGREDIENTE

  • 2 felii groase rasol de mânzat cu os
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • O ţelina mica
  • 2 buc ceapa uscata
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute uscat
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • 200 ml rosii pasate
  • Sare roz de Himalaya
  • Piper rosu
  • Boia dulce
  • nucsoara
  • Foi de dafin
  • 2 linguri faina
  • Ulei
  • verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de mânzat gătit la Crock Pot Slow cooker:

Am condimentat rasolul si l-am lasat la frigider câteva ore.

Apoi l-am dat foarte bine prin faina si l-am prajit în tigaie pe ambele parti.

L-am scos din tigaie si l-am acoperit sa stea cald.

In aceeasi tigaie,am pus ceapa tocata marunt si usturoiul,zarzavatul curatat si taiat,sare si piper.

Dupa ce zarzavatul s-a înmuiat am adaugat boiaua,vinul si  apa.

Am lasat sa dea câteva clocote.

Intre timp am pregatit Crock pot-ul.

L-am conectat la sursa de curent,apoi am pus legumele din tigaie la baza oalei iar deasupra feliile de carne.

La baza oalei, în lichid,legumele se vor gati mai încet decât carnea,vor avea exact textura potrivita la final.

Am mai pus putin piper,ardeiul iute ,foile de dafin si nucsoara.

Am pus capacul oalei,am reglat pe pozitia High si am lasat sa-si faca treaba.

Dupa 2 ore jumatate,am adaugat si  rosiile pasate.

Mare atentie,aburul lasat poate fi foarte fierbinte.

Gustati si daca este nevoie mai condimentati.

Am pus iarasi capacul si am mai lasat înca 2 ore.

Dupa acest timp,deci 4 ore si jumatate în total,am verificat,carnea se desprindea foarte frumos de pe os si legumele erau facute si ele.

Din acest moment,puteti sa treceti pe pozitia de pastrare la cald daca nu serviti imediat.

Vasul de ceramica va pastra si el înca mâncarea calda chiar daca alegeti sa opriti aparatul.

Am oprit,am deconectat aparatul de la retea .

Noi am servit cu garnitura de orez si muraturi.

 

Poftă bună !!!!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rasol de mânzat gătit la Crock Pot Slow cooker 416921
retete culinare - Rasol de mânzat gătit la Crock Pot Slow cooker 416923
retete culinare - Rasol de mânzat gătit la Crock Pot Slow cooker 416924
retete culinare - Rasol de mânzat gătit la Crock Pot Slow cooker 416925

COMENTARII (21)

anca_rm 1

15.12.2015, 09:43

un adevarat rasfat Dia , atat de buna este carnea de via facuta la oala asta

merisor 1

18.12.2015, 20:52

Cat de bun ti-a iesit!

mihaelar63 1

11.01.2016, 15:05

Ce fain ii Nu am folosit nucsoara la carnita . Trebuie sa testez

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18