Raspberry cupcakes

de Poliana in Prajituri, 13 Iul 2012 | 2609 vizualizari

 

Din categoria retetelor usor de facut (dar si de mancat), AZI isi fac aparitia aceste cupcakes delicioase, cu aroma parfumata de vara - a se traduce zmeura :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente cupcakes

  • 80 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 240 ml lapte
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 oua mari

Pentru frosting...

  • 300 crema de branza + 100g unt (sau varianta bio: 200gr branza de vaci + 200 gr smantana)
  • 80 gr zahar pudra cu vanilie
  • zmeura

Filling

  • 100 gr zmeura proaspata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raspberry cupcakes:

Daca am zis ca este o reteta simpla, atunci sa trecem repede la treaba.

Untul trebuie sa fie moale si ouale la temperatura camerei, da?

Intr-un bol amestecam faina, sarea si praful de copt cu telul, pentru a distribui uniform praful de copt si sarea.

Punem untul intr-un vas separat si incepem sa-l mixam cu mixerul la viteza medie aproximativ 1 minut pana devine cremos, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 1 minut, dupa care incorporam cu grija amestecul de faina, adica  miscoram viteza la mixer pana la treapta cea mai mica, asta daca nu vreti sa imprastiati faina in toata casa :P

Mixam bine, pana compozitia devine ca un aluat sfaramat.

Ouale le batem putin cu furculita sau telul, si adaugam laptele, apoi esenta de vanilie. Turnam treptat amestecul de oua peste cel cu faina si amestecam ajutandu-ne de mixer, tot la viteza mica. Mixam pana cand obtinem o compozitie omogena. 

Preincalzim cuptorul la 190 de grade, pregatim o tava de briose cu hartiute speciale (e mai simplu asa, dar daca nu aveti, puteti sa ungeti forma de briose cu unt/ulei si sa o tapetati apoi cu faina). Umplem formele 3/4 din capacitatea lor si introducem tava la cuptor pentru 18-20 de minute. Mai mult de 20 minute nu ar trebui lasate pentru ca devin prea uscate.

Le lasam la racit pentru cel putin jumatate de ora. In acest timp putem trece la frosting. 

Daca alegeti sa folositi crema de branza din comert si unt atunci procedati asa:

- untul moale la temperatura camerei il mixati bine cu zaharul pudra pana devine pufos si zaharul s-a topit, se adauga crema de branza si se mai mixeaza putin.

Daca mergeti pe varianta bio, cea pe care am ales-o eu - in caz ca ati observat mici imperfectiuni la crema, sa stiti ca toate acestea se datoreaza folosirii unei branzici de casa , adica eu clar n-am nicio vina :))) - oky, in situatia asta puneti la blender branza si smantana si mixati bine pana crema devine cat de cat fina, apoi adaugati zaharul si mai mixati putin.

Punem crema la frigider (oricare ar fi ea) si trecem repede la umplut prajiturelele.

Zmeura se spala bine, bine..si apoi se scurge tot bine, bine :D

Cu un cutit cu taisul subtire, facem o gaura in mijlocul fiecarei cupcake, nu foarte mare, de maxim 2 cm latime, si nu foarte adanca, sa nu cumva sa ajungem pana la hartie cu scobitura, iar capacul rezultat il punem deoparte.

In fiecare gaura punem 2 bucati de zmeura, punem inapoi capacul, asa incat sa avem o suprafata nivelata.

Scoatem crema pentru frosting de la rece, luam cate o lingura plina din compozitie si o asezam deasupra prajiturii. Cu ajutorul unei spatule lungi (special facuta pentru creme)...sau cu un cutit cu taisul lung, ii dam forma dorita. Ornam cu zmeurica, cu bucatile cele mai frumoase pe care sper ca le-ati lasat deoparte inainte sa umpleti prajiturelele cu ele :D

Daca au fost bune?  Eu zic ca da, au fost bune, cu aroma de vanilie si parfum de zmeura!

Enjoy!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Raspberry cupcakes-0
Raspberry cupcakes-1
Raspberry cupcakes-2
Raspberry cupcakes-3
Raspberry cupcakes-4
Raspberry cupcakes-5

COMENTARII (40)

Sim0na

Sim0na 1

15.07.2012, 22:42

Mmmm.... delicioaseeeee!! Mama, ce-as mai papa si eu cateva.. Chiar si la ora asta

Poliana

Poliana 1

16.07.2012, 08:51

Sufletista, multumesc!

Poliana

Poliana 1

16.07.2012, 08:52

Simona, da stiu cum e cu tentatiile astea, parca sunt mai mari pe masura ce se apropie noaptea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!