Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz

de Valclaudia in Prajituri, 2 Oct 2014 | 1153 vizualizari

 

un desert destul de rapid, deloc pretentios dar incredibil de gustos!

 

INGREDIENTE

  • cca. 500 gr. prune mari, carnoase
  • 100 gr.biscuiti simpli din comert
  • 5 linguri fulgi de ovaz
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri apa minerala
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • cca. 70 gr. zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz:

Spalam prunele, le desfacem in jumatati de pe sambure, le asezam pe un platou si presaram pudra de scortisoara peste ele.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt, presaram biscuitii zdrobiti, 2 linguri fulgi de ovaz,asezam prunele cu mijlocul peste biscuiti, presaram peste prunele astfel asezate celelalte 3 linguri de fulgi de ovaz si trecem la prepararea blatului:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de copt pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala in fir subtire.

In amestcul obtinut incorporam spuma de albusuri si faina, amestecam totul usor cu o lingura de lemn sa nu se lase albusurile.

Turnam acest amestec peste prune, dam tava la copt pentru 35 minute, facem testul cu scobitoarea.

Cand blatul este copt trebuie sa avem pregatit un tocator mare sau un platou de marimea tavii pentru a rasturna prajitura fierbinte si pentru a putea indeparta rapid hartia de copt.

Peste prajitura fierbinte presaram zahar pudra, lasam la racorit, portionam si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz 345036
retete culinare - Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz 345037
retete culinare - Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz 345038
retete culinare - Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz 345039
retete culinare - Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz 345040
retete culinare - Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz 345041
retete culinare - Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz 345042
retete culinare - Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz 345043
retete culinare - Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz 345044
retete culinare - Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz 345045
retete culinare - Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz 345046

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

03.10.2014, 08:54

dantes 1

03.10.2014, 10:00

Foarte buna!

Panacris 1

03.10.2014, 19:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S