Rata pe varza

de Bunica in Rata, 22 Mar 2012 | 6331 vizualizari

 

Aveam o rata in congelator si demult ii pusesem gand rau. Astazi i-a venit randul si am zis: pe varza cu tine!

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • 2 verze murate ( potrivite)
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita boabe piper
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml. suc de rosii
  • 200 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Rata a fost curatata si spalata.

Varza taiata fideluta am amestecat-o cu mararul tocat, cimbru, piperul, sucul de rosii si foile de dafin.

Un sfert din cantitatea de varza am pus-o in vas, peste ea am pus rata pe care am acoperit-o cu varza care a ramas. Am pus apa, am acoperit vasul si l-am bagat la cuptor.

Dupa 1 1/2 ora am scos vasul,am luat cu multa grija capacul si am intrors rata. Am mai lasat-o in cuptor inca o ora, dupa care i-am luat capacul ,am stins focul si am lasat-o in cuptor.

O servesc cu mamaliguta si ardei iute.

 

TIPS-URI

1

Pentru tinerele gospodine: carnea de pasare este fiarta sau fripta cand se crapa pielea de la picioare, aripa sau se desprinde de pe osul de la copan.

2

La varza nu am pus grasime pentru ca a fost rata foarte grasa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rata pe varza 153442
retete culinare - Rata pe varza 153445
retete culinare - Rata pe varza 153446
retete culinare - Rata pe varza 153447

COMENTARII (28)

DIANA B 1

22.12.2013, 10:04

Am si eu rata , oare asa s-o fac ? mie tare mi-ar placea

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 13:46

arata grozav

babi5 1

06.10.2014, 14:59

R

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21