Pastrama din piept de rata a la Mihaela

de Panacris in Rata, 19 Iun 2021 | 2586 vizualizari

 

De când am văzut-o la Mihaela, mi-a rămas gândul la ea.
Mulțumesc Mihaela pentru rețetă, bineînțeles că am venit cu amprenta Panacris 😉
 
Dacă aș fi avut și o afumătoare era și mai minunată. Poate data viitoare! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinadă:
  • Piept de rață 1 bucată cca. 300 g
  • Sare Himalya 1 lingură,
  • Rozmarin uscat 1 lingură.
  • Pentru gătire:
  • Piper mozaic proaspăt măcinat,
  • Rozmarin uscat 1 linguriță
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de rata a la Mihaela:

Se prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea.

Pieptul de rață se pune într-un vas termorezistent, se  adaugă lichidul de marinare răcorit și se lasă la rece până a doua zi sau chiar și a treia zi. Atenție carne să fie scufundată total în lichid.

Pieptul se scoate de la marinat se spală bine sub jet de apă rece, se crestează pielea și se pune la fript într-un vas de fontă, atenție rece nu înfierbântat ( am aflat zilele trecute de Chefi, că singura carne care se poate prepara termic direct în tigaia rece, neîncinsă!) Ca paranteză și sfat prefer vasul, că tigaia nu este așa înaltă și sare ulei pe toată plita.

După ce se prăjește, sigilează carne ape toate părțile, cca. 3 minute pe fiecare latură ( 4 de obicei, că pieptul e un pic mai grosuț!) se transferă vasul/tigăi în cuptorul, de data asta preîncins pentru cca. 10 minute pe fiecare parte, la foc mediu cca. 200 g. Nu este nevoie de altfel de ulei, își lasă grăsime destulă pieptul de rață. Apoi se scoate carnea din cuptor și se lasă la odihnă, acoperit cca.. 10 minute.

Pastrama se servește caldă, dar noi am preferat-o rece la mic-ul dejun în loc de mezel sau direct în sandwich-ul/salata pregătită pentru prânzul de la birou!

 

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie de ulei la prăjire, își lasă multă grăsime pieptul de rață.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de rata a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata crud uscat