Ratatouille & Cous - cous

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de legume, 9 Apr 2012 | 4974 vizualizari

 

Şi da... e ratatouille, nu am chef azi să-l numesc ghiveci :)).

De data asta...şoricica :D sunt eu.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete;
  • 1 dovlecel;
  • 2 cepe;
  • 4 ardei;
  • 300 g ciuperci;
  • 1 ardei iute;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 200 mL suc de roşii;
  • 1 lgţ cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.
  • Cous - cous
  • 1 cană couscous;
  • 2 căni de apă fierbinte;
  • 3 lg ulei de măsline;
  • 1 lgţ ciboulette + eşalotă (opţional);
  • 1 lgţ condimente uscate - pătrunjel, ardei, morcovi, etc. (opţional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille & Cous - cous:

Se căleşte ceapa în ulei de floarea soarelui.

Se adaugă ciupercile, apoi vinetele, dovleceii, ardeii. Se călesc timp de 3-4 minute, se adaugă sucul de roşii.

Spre final se adaugă usturoiul şi ardeiul iute.

După ce am stins focul am stropit totul cu 2-3 linguri de ulei de măsline. 

Şi dacă-i ratatouille, l-am servit alături de couscous.

Cous-cous:

Se toarnă apă clocotită peste cous - cous. Se condimentează cu sare, piper, etc...Se adaugă 3 linguri ulei de măsline, se acoperă, iar după 10-15 minute e bun de servit.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille & Cous - cous" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata