Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 10 Oct 2015 | 779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Ratatouille:
  • 1 dovlecel mic
  • 2 vinete mici
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita harissa (pasta de ardei iuti)
  • 2 bucati ansoa
  • 2-4 catei de usturoi
  • 700 ml passata
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • 2 linguri iaurt
  • Pentru orez:
  • 300 grame orez
  • putin sofran
  • 1/2 lamaie
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • Pentru Steak:
  • 500 grame steak
  • 1 lingurita paprika
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak:

Se taie dovlecelul in 2, longitudinal si apoi in felii. Se feliaza vinetele. Se aseaza pe un gratar fierbinte.

Orezul se fierbe in apa cu sare, sofran, lamaie, ulei si sare acoperit cu un capac, la foc mic.

Se toaca ardeii si ceapa si se calesc intr-o tigaie cu o lingurita din uleiul in care au fost conservate bucatile de ansoa impreuna cu harissa, usturoiul feliat si bucatile de ansoa. 

Se scot dovlecelul si vinetele pe un tocator si se toaca in bucati mari, apoi se adauga in tigaie impreuna cu passata si otetul si se acopera cu un capac.

Steak-ul se acopera cu sare, piper si paprika si se aseaza pe gratarul fierbinte.

Se toaca patrunjelul si se amesteca cu mustarul, ulei de masline, sare, piper, sucul de lamaie. Se scoate steak-ul si se unge cu mixul obtinut anterior, apoi se feliaza.

Se serveste ratatouille amestecat cu frunzele de busuioc impreuna cu iaurtul, orezul si felii de steak. 

 

COMENTARII (4)

Anett

Anett 1

10.10.2015, 17:14

Yummy!

Camelya

Camelya 1

10.10.2015, 18:01

dantes

dantes 1

11.10.2015, 12:46

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!