Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 19 Noi 2010 | 3500 vizualizari

 

Iata una din retetele mele preferate. Sunt momente in care nu am chef de nimic cu carne, iar aceasta reteta este foarte simpla si delicioasa si merge perfect in aceste zile de post. Si in alte țări ale Europei există rețete asemănătoare: in bucătăria italiană ea se numește caponata, in Ungaria lecsó, iar in Bulgaria și România ghiveci de legume.
Asa ca eu va voi arata versiunea mea de ratatouille.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mijlocie
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 conopida mica
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 ml ulei de masline
  • ¼ lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita zahar brun
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 1 lingura vodca
  • 4 linguri apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume:

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul.

Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In acest timp fierbem in apa cu sare buchetele de conopida (cam 6 minute, astfel incat sa fie inca tari).
Aranjam in vasul pe care il vom baga la cuptor felii alternative de vanata, dovlecel, ardei rosu, ardei galben, ardei verde si bucatele de conopida.

Peste acestea turnam un sos obtinut din amestecarea a 2 linguri din uleiul in care am calit legumele, ceapa si usturoiul calite, ¼ lingurita de cimbru, 1/2 lingurita zahar brun si 2 linguri de pasta de rosii diluata cu 1 lingura de vodca si 4 linguri de apa.
Dam la cuptor, la 180°C pentru 30 de minute.Poate fi si o excelenta garnitura langa cus-cus, sau pe un pat de mamaliga.

Pentru cei care nu tin post cand serviti puteti presara parmezan ras sau cu branza de capra, sau il puteti lasa simplu.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume 63789
retete culinare - Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume 63792
retete culinare - Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume 63793
retete culinare - Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume 63794

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

19.11.2010, 22:58

Multumesc!!!

elena1988 1

11.02.2011, 20:12

adry88 1

28.05.2011, 17:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L